Linnea Åberg trakasseras efter ”Bonde söker fru”

Foto: TV4
Linnea Åberg i ”Bonde söker fru”.
NÖJE

”Personer har kallat mig för psykopat”

En tom barbiedocka och en svartsjuk psykopat.
Det är några av de kommentarer Linnea Åberg, från årets ”Bonde söker fru” får utstå efter sin medverkan i programmet.
– Jag blev chockad över vad folk faktiskt skriver, säger hon till Nöjesbladet.

Efter sin medverkan i ”Bonde söker fru” trakasseras Linnea Åberg, både på nätet och via sms. Ilska tittare anser att hon är extremt svartsjuk och öser hat över henne.
– Senast i dag så fick jag kommentaren att jag var en tom barbiedocka. Personer har kallat mig för psykopat för att jag började gråta vid två tillfällen, säger hon till Nöjesbladet.
Till en början försökte hon förklara sig, men gav upp. Nu undviker hon att titta på vad personer skriver på nätet, och väljer att radera de eleka sms hon får.
– I början så var jag ju jätteledsen. Jag tog ju till mig fast jag inte skulle ha gjort det. Jag blev chockad över vad folk faktiskt skriver. Men nu tar jag inte åt mig lika mycket.

”Är ingen psykopat”

Linnea anser själv att hon framstår som svartsjuk, när hon tittar på programmet. En bild hon inte alls känner igen, vilket gör att hon är besviken på produktionen och känner sig felklippt.
– Det är inte kul att se.
Men hur kunde det bli så här?
– Det började med att jag var så öppen och direkt sa att jag var kär. Det har produktionen utnyttjat i alla avsnitt. De har verkligen fått en chans att få ut sitt drama.
Hur upplevde du själv att du var på gården?
– Öppen och ärlig. Att jag inte är någon svartsjuk psykopat. Jag är inte en person som manipulerar andra.
Linnea ångrar inte sin medverkan i programmet, men däremot det faktum att hon visade så mycket känslor.
– Jag ångrar att jag var så öppen och berättade allt för produktionen. Jag skulle varit mer tyst och instängd.

TV4: Jättetråkigt

Från TV4:s håll beklagar man att Linnea får utstå näthat.
– Det är aldrig okej med näthat. Jag tycker det är jättetråkigt att höra att Linnéa har fått den här typen av kränkningar riktade mot sig, säger Clara Tengbom, exekutiv producent för programmet, till Nöjesbladet.
Linnea tycker inte att hon känner igen sig själv i programmet och känner sig utnyttjad av produktionen, hur reagerar du på det?
– Vi spelar in mängder med timmar och vi måste klippa i materialet. Vi försöker alltid ligga nära det som händer på gården men ibland känner deltagare inte igen sig och det är såklart tråkigt.
Enligt Linnea har ni inte hört av er till henne. Hon tycker att det är ert ansvar, vad säger ni om det?
I samband med att inspelningarna börjar får alla deltagarna information om vad som kan komma att hända efter inspelningen. Vi är tydliga med att deltagarna kan höra av sig närsomhelst för stöd och råd. Vi har haft nära kontakt med några deltagare som själva valt att återkoppla och vi har även haft kontakt med Linnea för att erbjuda henne vårt stöd. Om det är så att hon känner att hon behöver stöd och råd från oss finns vi såklart där för henne, säger Clara Tengbom.

ARTIKELN HANDLAR OM