Magnus Uggla: ”Det var lite stelt”

Berättar om tuffa barndomen: Fick piller som ung

avLinn Elmervik

NÖJE

”Stjärnorna på slottet”-deltagarna ville till varje pris undvika bråk.

Trots det inleddes inspelningarna av Magnus Ugglas dag med stel stämning.

– Det var bara att köra på, jag hade inget annat val, säger han.

I kvällens avsnitt av ”Stjärnorna på slottet” står Magnus Uggla, 62, i centrum. Den folkkära artisten är först ut bland årets deltagarna med en egen dag på Ericsbergs slott i Sörmland och han träffade de övriga stjärnorna i programmet för första gången samma dag.

Det resulterade i att de första inspelningarna kantades av spänd stämning.

– Det var lite jobbigt eftersom jag var den första mannen ut och jag kände ingen. Då blir det ju lite stelt. Vi kände inte varandra första dagen, men eftersom jag har gjort andra sådana typer av program, som till exempel Så mycket bättre”, så är jag ganska kameravan, så det var det bara att köra. Jag hade inget annat val, så jag körde ohämmat, säger Magnus Uggla.

”Alltid obehagligt”

Till slut släppte hämningarna och Magnus Uggla, som sett avsnittet i förväg, är nöjd med bilden som förmedlas av honom i programmet.

– Det är alltid obehagligt att titta på sig själv, speciellt när man har ett sådant fokus, men det kändes bra.

I avsnittet öppnar Magnus Uggla upp om sin stundtals tuffa barndom. Medan hans föräldrar fokuserade på karriären, drabbades Magnus av panikångest och så svåra sömnproblem att han fick sömntabletter utskrivna som sjuåring.

”Får panikångest”

För Nöjesbladet berättar Uggla att han fortfarande lider av sömnproblemen.

– Jag sover i omgångar. Jag sover kanske tre timmar, är vaken en timme och sover en timme till. Till slut har jag petat ihop en sex, sju timmar. Jag räknar timmar, men jag tar inga sömntabletter längre. Jag vill inte göra det, säger han.

Den bristfälliga sömnen påverkar allt han gör.

– Det är det som är det jobbiga med just den här typen av program, man vet att det viktigaste är att man är pigg. Då får man panikångest när man ska sova för att man vet att det kommer gå åt helvete med sömnen. Då vet man att man kommer vara jävligt sur nästa dag.

”Stjärnorna på slottet” har säsongspremiär i SVT1 i kväll klockan 20.00. Skådespelarna Sofia Ledarp, 42, Lia Boysen, 50, Johannes Brost, 69, och Gunnel Fred, 60 medverkar också i programmet.

ARTIKELN HANDLAR OM