Hanna Hellquist har bestämt sig – vill bli mamma på egen hand

Av: Petter J Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Hanna Hellquist.
Foto: Lotte Fernvall
Hanna Hellquist.

NÖJE

Efter SVT-dokumentären – nu har Hanna Hellquist bestämt sig.

Programledaren ska försöka bli mamma på egen hand.

– Man måste veta vad man ger sig in på, säger hon i nya radioprogrammet P3 Hemligheter.

För två år sedan gjorde Hanna Hellquist ”Hannas baby” på SVT Play. I kortdokumentären ville programledaren dela med sig av sina tankar kring att skaffa barn. Hon hade tröttnat på att dejta och ville utreda möjligheten att bli mamma på egen hand. Det slutade med infrusna ägg. Hellquist ville vänta.

Nu berättar ”Morgonpasset”-profilen att hon är redo att ta nästa steg.

– Jag ska försöka försöka i alla fall, säger Hellquist, 40, i nya radioprogrammet ”P3 Hemligheter”, som hon gör tillsammans med Samir Yosufi, 33.

– Jag gick till läkaren och sade att jag vill gärna försöka. Och då är det ju en massa grejer som drar igång – bland annat att man måste boka tid hos en terapeut som får göra en slags psykosocial utredning för att se om man är redo och om man vet vad det innebär att vara ensamstående förälder, vad det innebär att vara förälder till ett donatorbarn – det är en massa saker. Man måste veta vad man ger sig in på.

”Känner sig liten”

Foto: Anders Wiklund / TT NYHETSBYRÅN
Hanna Hellquist 2019.

Hon har ännu inte träffat terapeuten och tänker att det kan vara så att projektet avslutas direkt efter det. Men i programmet som sändes på lördagen berättar hon om hur hon träffade en fertilitetsdoktor.

– Man känner sig så jävla liten. Man undrar ”har jag tänkt igenom det här tillräckligt” och det vet jag inte om jag har, för jag vet inte om man kan det. För jag är inte någon människa som vill ha barn till varje pris, jag är inte en människa som tycker att mitt liv skulle vara helt meningslöst om jag inte fick barn.

– Jag har i alla fall träffat en del kvinnor vars högsta dröm är att bli mamma och det är det inte för mig. Så i de här små stegen som man tar innan man sitter hos en allvarlig läkare – fast man är frisk – så har jag kunnat tänka att ”jag kan lika gärna göra något annat, jag kan lika gärna vara på middag”.

Publicerad:

LÄS VIDARE