Publicerad:
Uppdaterad:

Försvunna artistens kropp hittad i baklucka efter bilkrasch

Skjuten flera gånger – vän gripen

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
 Brian Trotter blev 25 år.
Foto: INSTAGRAM
Brian Trotter blev 25 år.

Kroppen hittades efter bilkraschen.

Den försvunna rap-artisten Brian Trotter hade enligt obduktionen skjutits flera gånger.

Nu har hans mångåriga vän gripits misstänkt för mordet, uppger NBC News.

Polisen hittade kroppen efter en bilolycka på landsvägen i Florida, rapporterar NBC News. Efter olyckan bogserades bilen till en parkeringsplats och polisen fattade misstankar mot bilföraren dels på grund av flugor omkring bakluckan och en stark lukt, men också för att bilföraren Robert Deupree Avery Coltrain, 25, bett om att få ta med sig sina tillhörigheter från bilen, inklusive ett vapenfodral.

I bagageutrymmet hittades då kvarlevorna efter 25-åriga Brian Trotter, ”inlindad i tyg och under långt framskriden förruttnelse”, enligt polisrapporten.

NBC News uppger att rättsläkarens obduktion visat att Trotter dött efter att ha skjutits ett flertal gånger.

Brian Trotter, 25, som kämpat för att slå igenom som rappare under artistnamnet Kent won’t stop hade varit anmäld försvunnen sedan han lämnat sitt hem 17 oktober. Enligt en efterlysning på Facebook hade han lämnat sitt hem i delstaten Virginia för att åka till närliggande Washington, DC, för att ta bilder.

Foto: Miami Dade Corrections
Robert Deupree Avery Coltrain.

Vänner i tio år

Enligt Facebook-efterlysningen ska en bekant till Trotter kort därefter ha skrivit ett hotfullt inlägg i sociala medier, där personen som skrivit inlägget hävdade att Brian Trotter var skyldig en stor summa pengar.

Bilföraren Robert Deupree Avery Coltrain och Brian Trotter ska enligt NBC News ha varit vänner i över ett årtionde. Coltrain greps av polis i samband med att kroppen hittades och har nu åtalats misstänkt för dråp och för att olagligen ha transporterat mänskliga kvarlevor.

I en Facebook-grupp där Brian Trotter ursprungligen efterlystes har en hälsning från hans familj publicerats:

”Det är med tunga hjärtan som vi berättar att Brian har hittats död. Vi är tacksamma för er kärlek och ert stöd under de senaste nio dagarna. Er omtanke om Brian har lyft oss och vittnar om ljuset han var för alla som kände honom. Under de kommande dagarna ber vi er om era tankar och böner och om att få sörja i frid medan polisen noggrant utreder Brians död. Snälla, hedra Brians minne genom att fira hans liv, ljus och musik”.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN