Lotta Engbergs sms – som fick ”Soldoktorn” på fall

Idag är de ett lyckligt par, men första gången Lotta Engberg hörde av sig till Mikael ”Soldoktorn” Sandström fick hon nobben.

Men Engberg gav inte upp – nu avslöjar hon vad hon skrev i det hemliga sms:et som till slut fick honom på fall.

– Jag satt och fnulade länge, säger hon i kvällens premiär av ”Tillsammans med Strömstedts”.

Kärlekslyckan är total i det första avsnittet av ”Tillsammans med Strömstedts”, där Jenny Strömstedt, 48, och Niklas Strömstedt, 62, möter det nyförälskade paret Lotta Engberg, 57, och Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 62.

När Strömstedts träffar Engberg och Sandström har det nya paret varit tillsammans i lite mer än fem månader, och mycket har hänt under den tiden. Bland annat har de nyligen köpt hus i Göteborg, något som Aftonbladet tidigare skrivit om.

Lotta Engberg och Mikael Sandström i ”Tillsammans med Strömstedts”.
Lotta Engberg och Mikael Sandström i ”Tillsammans med Strömstedts”.

Sms:et som fick honom på fall

Det var i en intervju med Aftonbladet i januari förra året som Lotta Engberg sa att hon var nyfiken på Mikael Sandström, och att hon kunde tänka sig att gå på en dejt med honom.

Efter intervjun hörde hon av sig till honom, men fick inget svar. Engberg gav sig inte, och skickade ett till sms. I kvällens premiäravsnitt med paret Strömstedt berättar hon vad som stod i meddelandet, som till slut fick ”Soldoktorn” på fall.

– Jag satt länge och fnulade på det. Jag påpekade att det var skottdagen, och det är den enda dagen som flickor får fria. Om mannen inte vill ska han enligt tradition köpa en sidenblus till flickan, så att hon blir fin och kan träffa någon annan.

Och Engberg fick svar.

– Vi skrev precis hela dagen. När klockan var tio i tolv på natten skrev jag god natt, och då skrev han ”haha, tio i tolv och fortfarande ogift”, säger hon.

Lotta Engberg och Mikael Sandström.
Lotta Engberg och Mikael Sandström.

”Rädd för att det ska gå dåligt”

Lotta Engberg berättar även om tiden innan hon och Mikael Sandström fann varandra.

– Jag har lärt mig att jag inte måste ha någon utifrån som älskar mig hela tiden, utan att jag faktiskt kan älska mig själv och det räcker, säger hon.

Hon säger att hon växte mycket när hon levde ensam, och beskriver att det tidigare fanns en rädsla inför att hon skulle träffa någon.

– Hade någon frågat mig innan om det här var okej att det skulle hända, då hade jag sagt ”nej”. Man är för rädd om det man har, och rädd för att det ska gå dåligt.

”Tillsammans med Strömstedts” sänds i TV4 ikväll klockan 21.

Publisert:

LÄS VIDARE