Let’s dance

Carola om skadorna inför ”Let’s dance”: ”Lite begränsad”

Schlagerdrottningen: ”Det här är min tränings-camp”

Av: 

Moa Malmqvist

Natalie Demirian

Carola med danspartnern Tobias Karlsson på pressträffen för ”Let’s dance” 2021.
Carola med danspartnern Tobias Karlsson på pressträffen för ”Let’s dance” 2021.

NÖJE

Hennes knäskada från ”Så mycket bättre” spökar fortfarande.

Nu ser Carola ”Let’s dance” som en hälsoresa.

– Jag får göra mitt bästa, med lite skador och extrakilon.

Carola Häggkvist, 54, skadade sitt knä sommaren 2014 under en cricketmatch i ”Så mycket bättre” och slet av korsbandet – en skada som hon har gått med sedan dess.

Under tisdagens presskonferens inför ”Let’s dance”-premiären på lördag säger artisten, som dansar med Tobias Karlsson, 43, till Aftonbladet att knäet har blivit bättre.

– Samtidigt känner man andra krämpor också när man väl börjar med dans.

Hur är det med ditt knä nu?

– Jag har en cykel på hotellrummet, och en lasermaskin. Jag har en massagepistol för musklerna, jag har Tobbe. Det är faktiskt som en hälsoresa, att börja ta hand om kroppen och lägga en bra grund. Att ta hand om sig för att kunna göra starka popgig och konserter sedan. Det här är min tränings-camp. Jag älskar att dansa, och det har jag alltid gjort. Jag har buggat när jag var liten, det är härligt när det svänger liksom, säger hon.

”Balansgång”

Är dina skador hämmande för din prestation i tävlingen, är du orolig?

– Inte orolig, men jag tejpar den. Lite begränsad är jag, samtidigt tänker jag att det kanske kan bli en bra kurva då. Om jag gör rätt och tar hand om mig så kanske jag kan bli starkare i det här. Det är en balansgång och så är livet, man kan inte tänka att man ska vara helt hundra för då får man vänta länge.

Hur känns kroppen nu?

– Det beror på hur mycket massage jag får. Det är väl också vilka steg vi ska göra. Vi har gjort några nu där vi sätter i foten jättehårt och det känns ju liksom, men jag har en bra grundfysik. Jag gjorde ett fysiktest innan och där ligger jag över medel. Jag har en bra vilja och kroppen får följa med bara.

”Lite skador och extrakilon”

Hon har blivit tillfrågad om att vara med i tävlingen nästan varje år, men alltid tackat nej. Men var det någon gång hon skulle vara med var det den här gången. Efter många inställda spelningar ser hon ”Let’s dance” som en ”skänk från ovan”.

– Även om jag inte är i toppform så får jag bjuda på mig själv som jag är i dag. Jag får göra mitt bästa, med lite skador och extrakilon.

”Let's dance” har premiär den 20 mars på TV4.

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Gå till kampanjen

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Let’s dance

LÄS VIDARE

Carolas ord efter avhoppet från ”Let’s dance”: Jag kunde inte andas

ÄMNEN I ARTIKELN

Let’s dance

Carola Häggkvist

TV4