Lill-Babs misstänker att hon fick en blodpropp

NÖJE

Lill-Babs klarade inte av att sjunga ”En tuff brud i lyxförpackning” – och misstänker att hon fick en blodpropp.

– Efter det är det vissa saker som jag inte kommer ihåg, säger Lill-Babs i ”Renées brygga”.

1 av 4

I säsongsavslutningen av ”Renées brygga” i TV4 är familjerelationer i fokus. Barbro ”Lill-Babs” Svensson, 78, är inbjuden till idylliska Stockholms skärgård tillsammans med dottern Malin Berghagen, 50.

I programmet berättar mor och dotter om sin relation och Malins barndom, då Lill-Babs jobbade mycket och mormor i familjen sa åt barnen att inte oroa henne med sina problem.

– Det fick jag höra långt, långt senare. Jag trodde att allt var frid och fröjd, säger Lill-Babs.

I ”Renées brygga” öppnar Lill-Babs och Malin Berghagen också upp och om en traumatisk händelse som de aldrig kommer att glömma.

Över champagne och bullar på en solig brygga berättar Lill-Babs för sina fyra bordskamrater vad som skakade om hela tillvaron för den rutinerade artisten och hennes närmaste.

– För några år sedan så tror jag att jag fick en TIA, säger Lill-Babs till Renée Nyberg.

Lill-Babs: ”Minns inte mycket”

En TIA är en liten blodpropp som oftast löses upp efter kort tid, och innebär en tillfällig syrebrist i någon av hjärnans blodkärl.

– Jag minns inte så mycket av vad som hände, jag vet bara att jag var inne i en affär, och han som hade affären sa att han skulle köra mig hem, säger Lill-Babs i programmet.

Hon hade då slagit i knät i ett tidningsställ och hade ont. Hon fick skjuts hem men kunde inte få fram namnet på sin gata.

– Jag kunde inte säga det, och då blev jag rädd. Sen till sjukhus och röntgen, och läkaren sa att jag inte fick jobba, säger hon.

”Ville inte ställa in”

På kvällen skulle Lill-Babs uppträda och ville inte ställa in. Men hon klarade inte av att sjunga rätt i sin svenska megahit ”En tuff brud i lyxförpackning”, som hon framfört så många gånger tidigare.

Artistens bror kom till henne under ett klädbyte och gav henne en kram.

– Och så säger han ”vi bryter nu, för du får inte göra så här mot dig själv. Det här är inte du Barbro”, och då kom tårarna, sen minns jag inte ihåg så mycket mer, berättar Lill-Babs.

Malin Berghagen: ”Vi var rädda”

– Vi var förstås rädda allihopa, men det som jag tror var viktigast var att hon blev rädd, eftersom hon alltid har kört i 180. Hon har jobbat sedan hon var sexton, säger Malin Berghagen i programmet.

Lill-Babs firar hela 64 år som artist och Malin Berghagen känner vi igen som skådespelare och yogainstruktör.

”Renées brygga” sänds 21.00 i kväll i TV4. På besök i programmet är även höjdhopparen Stefan Holm, 40, med sin pappa Johnny Holm.