Gösta Ekmans son tackar för stödet

Gösta Ekmans död lämnade tre barn i sorg.

Nu tackar sonen Robin Ekman för stödet.

”Overkligt när något av detta slag inträffar” skriver han på instagram.

Skådespelaren Gösta Ekman dog i går, 77 år gammal.

Samtidigt som ett helt land sörjde skådespelarikonen bad familjen om visad hänsyn.

Nu tackar sonen Robin Ekman för stödet genom ett inlägg på instagram.

”Ja, som alla nu vet via media så har min älskade far lämnat oss och denna värld. Jag tackar ödmjukast alla som visar/visat stöd till mig och min familj” skriver han.

”Värna om varandra”

Gösta Ekman somnade in efter en tids sjukdom. Robin skriver också att en förälders bortgång är svår att förstå.

”Overkligt när något av detta slag inträffar, men några av er vet ju redan hur det känns tyvärr. Värna om varandra och visa och sprid kärlek. Det är något ingen kan få för mycket av” fortsätter han.

”En stor förebild”

Sanna Ekman, Göstas brorsdotter, delar med sig av sina minnen i ett inlägg på Facebook.

”Så sorgligt! I går lämnade kära Gösta oss alla. En stor förebild för mig. Som min busiga kusins pappa. Som pappas bror. Som kollega. Som min chef. Men det som etsat sig fast hos mig med Gösta var hans fantastiska lena men auktoritära röst. Den kommer definitivt aldrig lämna mitt inre. Den får mig alltid att känna mig trygg. Hejdå älskade Gösta”, skriver hon i inlägget.

I går hyllades Gösta Ekman på Dramaten. Kollegor höll tal från scenen och det fanns minnesbilder och blommor vid varje scen. En av dem som höll tal var Marie Göranzon, 74.

Till Nöjesbladet säger hon att sorgen hos henne och maken Jan Malmsjö, 84, är stor.

– Det känns jättejobbigt. Han var en av mina äldsta vänner Det är med stor sorg vi båda tar emot beskedet. Han var en nära och kär vän till oss båda. Han var en stor teaterman.

”Känns så svårt”

Att Gösta Ekman kämpade med hälsan var ingen hemlighet. Ändå togs beskedet om hans bortgång emot med chock av både vänner och kollegor.

Skådespelaren Birgitta Andersson, 83, har jobbat med Gösta Ekman i många år. Hon visste att han var sjuk, men hade hoppats att han skulle tillfriskna.

– Det känns så svårt. Det är så mycket för mig att smälta och jag är bara så väldigt ledsen. Vi har ju jobbat så mycket ihop, ända från början. Jag har spelat hans syster och mamma och oj, vad vi har haft roligt ihop! säger hon.

Även skådespelaren Björn Gustafson, 82, bland annat känd som Sickans fumlige kumpan Dynamit-Harry i ”Jönssonligan”, sörjer sin vän och kollega.

– Jag tycker det är sorgligt och ledsamt. Det är en kamrat och arbetskamrat som jag har jobbat med nästan hela livet, som har försvunnit. I gengäld till det har jag många glada minnen med Gösta. Det var alltid spännande och roligt att jobba med honom, säger han.

Ja, som alla nu vet via media så har min älskade far lämnat oss och denna värld. Jag tackar ödmjukast alla som visar/visat sitt stöd till mig och min familj 🙏🏾 Overkligt när något av detta slag inträffar, men några av er vet ju redan hur det känns tyvärr 😔Värna om varandra och visa och sprid kärlek! ❤️ det är något ingen kan få för mycket utav!
Publisert:

LÄS VIDARE