Film

”Babe”-skådespelaren tagen av polis – igen

Oscarsnominerade skådespelaren James Cromwell tagen av polis efter djurrättsprotest

avPatrik Jäverbo

1 av 4 | Foto: PETA
James Cromwell protesterar tillsammans med flera personer under en föreställning på Seaworld.

För bara drygt två veckor sedan kunde Nöjesbladet skriva om att skådespelaren James Cromwell dömts till fängelse efter en miljödemonstration, nu har han blivit gripen igen – efter att ha protesterat vid den stora vattenparken Seaworld i San Diego i USA.

James Cromwell, känd för bland annat sina roller i ”Babe den modiga lilla grisen” och ”Den gröna milen” börjar göra sig ett namn som notorisk miljökämpe och återfallsbrottsling i USA. Tidigare har Nöjesbladet kunnat berätta om att han väntade ett korttare fängelsestraff som han nu avtjänat, och bara dagar efter att han släpptes ut var det dags att hamna i klammer med rättvisan igen.

Den här gången efter att han beväpnad med en högljudd megafon protesterat mot behandlingen av djur på det stora vattenlandet Seaworld i San Diego i USA. Polis fick eskortera Cromwell från parken i handbojor under måndagen tillsammans med flera andra personer som demonstrerade mot parken.

Har förts bort av polis flera gånger

Cromwell sa innan sin tidigare fängelsedom att han efter att han avtjänat sitt straff skulle ta sig vidare mot nästa protest, och det ser nu ut som att han levt upp till sitt ord.

De senaste åren har Seaworld och parkens behandling av djur varit ett hett ämne för diskussion, framförallt efter att dokumentären “Blackfish” gavs ut 2013.

Cromwell har länge varit en hängiven miljöförkämpe och har förts bort av polis vid flera tidigare tillfällen, han valde även att bli vegan efter inspelningen av ”Babe”-filmerna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Film

Seaworld