Lotta Lundgren

Lundgren och Haag gör nytt program ihop

Succéparets nya samarbete på SVT: ”Bye bye Sverige”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Erik Haag och Lotta Lundgren gör nytt tv-program ihop på SVT.

Efter succéer med ”Historieätarna” och julkalendern tar de nu hjälp av Kakan Hermansson och Olof Wretling i nya serien.

– Det kan bli lite instängt när man jobbar länge tillsammans, säger Erik Haag.

Efter succéerna med ”Landet brunsås”, ”Historieätarna” och julkalendern ”Tusen år till julafton” är paret Lotta Lundgren, 46, och Erik Haag, 49, tillbaka med ett nytt tv-program på SVT i vinter.

Arbetsnamnet har varit ”Erik och Lotta emigrerar”, men nu meddelar SVT att namnet på programserien i stället blir ”Bye bye Sverige”. Och paret tvekade aldrig, snarare var det självklart att jobba ihop igen.

– Ja, det var det faktiskt, säger Lotta Lundgren.

Lämnar mat-temat

Den här gången lämnar duon mat-temat, och vill i stället sätta fokus på svenska utvandrare. Under en period av 60 år, mellan 1850 och 1910 lämnade en fjärdedel av Sveriges befolkning vårt land för att satsa på en förhoppningsvis ljusare tillvaro i USA.

– Det här är ju en av de mest dramatiska skeendena i svensk historia så det kändes jättespännande att få hålla på med, säger Erik Haag.

I programmet ska han och Lotta Lundgren prova på livet som emigrant och ta reda på varför så många valde att bryta upp, lämna allt man ägde och hade i Sverige för att ge sig ut på en resa över Atlanten för en allt annat än säker framtid på andra sidan världen. Med i serien är också Kakan Hermansson, 36, och Olof Wretling, 42.

Och Erik och Lotta välkomnade nytt blod till inspelningarna.

– Det kan bli lite instängt när man jobbar länge tillsammans, så där har ju ni kommit in som lite frisk luft, säger Erik Haag och riktar sig till Olof och Kakan.

”Otroligt lyxigt”

Olof Wretling ger beröm tillbaka, till så väl Erik och Lotta som producenten Karin af Klintberg som också gjort duons tidigare tv-program.

– De tre är ju som ett litet band som har hittat sitt sound, så det är otroligt lyxigt att få komma in och vara med och sjunga och dansa för att de är så snälla och bejakande, säger Wretling.

Erik Haag och Lotta Lundgren träffades 2010 under inspelningen av ”Landet brunsås”. Då var båda gifta på varsitt håll. Men sedan dess har de skilt sig och bekräftade i oktober 2016 att de numera inte bara är en duo i tv-rutan utan också ett par privat och bor ihop.

Sändningsstarten för ”Bye bye Sverige” är planerad till den 7 december.

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa sommarens trender hos Gina Tricot - handla här.

Gina Tricot

Publisert:

LÄS VIDARE

Erik Haag och Lotta Lundgren i program om framtiden

ÄMNEN I ARTIKELN

Lotta Lundgren

Erik Haag

Olof Wretling

Kakan Hermansson