Kritikstorm mot Katy Perry – efter koalakommentar

Uppmanade hunden att jaga koalor

Foto: Dave Hogan / AP TT NYHETSBYRÅN
Katy Perry har hamnat i blåsväder.
NÖJE

I en reklamfilm uppmanar Katy Perry sin hund Nugget att jaga koalor.

Det här har upprört djurälskare som nu ger popstjärnan hård kritik.

– Det här är total ignorans både från Perry och Myer och olämpligt på så många nivåer, säger veterinären Claire Madden till The Courier Mail.

Katy Perry är aktuell med sitt nya album Witness. I en reklamkampanj för varuhuskedjan Myer meddelar hon att turnén, med samma namn som skivan, kommer att göra ett stopp i Australien.

I reklamen har hon sin hund Nugget med sig och uppmanar honom i slutet av videoklippet att jaga koalor.

– Okej Nugget, det är dags att vi fixar ditt valp-pass. Låt oss gå och jaga några koalor, säger hon.

”Total ignorans”

Stjärnan uttalande har fått djurälskare att reagera starkt på annonsen och hon har fått motta hård kritik. Veterinären Claire Madden berättar i en intervju med The Courier Mail att hon är både äcklad och arg.

– Det här är total ignorans både från Perry och Myer och olämpligt på så många nivåer. Perry är en förebild för så många unga människor och det här förstör allt arbete vi gör för att uppmana människor att inte låta sina hundar komma i kontakt med koalor, säger hon.

Enligt Madden är hundattacker en av de vanligaste orsakerna att koalor måste tas om hans på viltsjukhus i Australien. Hon har därför bjudit in Katy Perry att spendera en dag tillsammans med henne för att förstå allvaret i situationen.

Klipper om reklamen efter kritiken

Efter kritiken har företaget, enligt The Courier Mail, valt att klippa om annonsen och ta bort segmentet som innehåller koalakommentaren.

”Vi är medvetna om kommentarerna kring annonsen för turnén och referensen till koalor. Vi håller just nu på att ta bort materialet med referensen till koalor”, säger en talesperson för Myers till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Katy Perry