Akrobat föll till sin död under festival

Strax innan bandet gick på störtade en man till sin död

Foto: TT AP NYHETSBYRÅN
Det var innan en spelning med bandet Green Day som mannen föll till sin död. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
NÖJE

Green Days spelning på en festival i Spanien i fredags överskuggades av en tragisk händelse. Strax innan bandet skulle börja föll en akrobat under sitt uppträdande och störtade 30 meter ned mot sin egen död – men arrangörerna valde ändå att fortsätta festivalen som vanligt efter en kort paus, skriver NME.

Beslutet att fortsätta programmet på Mad Cool Festival i Madrid trots olyckan väckte starka reaktioner, och en del valde att lämna i protest. När kvällens huvudartist Green Day gick på scenen en halvtimme efter olyckan visste de enligt uppgift dock inte vad som hade hänt, men blev senare varse. Efter konserten hyllade bandet den omkomne i ett inlägg på Twitter: "En väldigt modig artist vid namn Pedro förlorade livet i kväll i en tragisk olycka".

Arrangörerna beklagar i ett uttalande den "fruktansvärda olyckan", men säger att beslutet att fortsätta festivalen togs av "säkerhetsskäl".

Hitta rätt bland sommarens konserter

ARTIKELN HANDLAR OM