TV4 svarar på programledaravhoppet i ”Big brother”

avAlex Hartelius/Meter

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TV4
Avhoppade programledarna Adrian Boberg och Helle Schunnesson.

I måndags kom beskedet att programledarna Adrian Boberg och Helle Schunnesson lämnar ”Big brother”-produktionen.

Nu uttalar sig Mia Lindqvist, programchef på TV4, om händelserna i programmet. 

– Det är deras beslut och vi respekterar det. Vi har en jättefin programledare i Malin Stenbäck, säger hon.

I måndags kom beskedet att programledarna Adrian Boberg och Helle Schunnesson lämnar ”Big brother”-produktionen. Detta efter att de fått reda på deltagaren Sami Jakobsson högerextrema bakgrund och tidigare tatueringar med nazisymboler.

Mia Lindqvist, programchef på TV4, uttalar sig nu om händelsen i ”Efter fem”.

– Det är deras beslut och vi respekterar det. Vi har en jättefin programledare i Malin Stenbäck, säger hon.

Under måndagskvällen sa deltagaren Patrik ”Patzy” Svensson att han skulle våldta den nya deltagaren Martin Forstén. Efter det har programmet får hård kritik och Mia Lindqvist säger att kanalen ser allvarligt på det. 

– Vi ser så klart allvarligt på det, ett olämpligt uttalande och agerande. Vi har pratat med den här deltagaren och andra deltagarna under dagen för att reda ut det här. 

Foto: Jakob Dahlstrom/TV4
Sami Jakobsson.

Därför lämnade programledarna

Helle Schunnesson skrev i måndags om sitt beslut att lämna produktionen på Instagram:

”Har bestämt mig för att inte fortsätta jobba med Big brother. Den information som har framkommit om en av deltagarna och hans förflutna var inget jag fick reda på innan jag tackade ja till uppdraget, och inget jag står bakom eller vill förknippas med överhuvudtaget", skriver hon och fortsätter:

”Antisemitism och rasism är för mig helt oacceptabelt och av den anledningen har jag valt att inte längre medverka".

Även Adrian Boberg skrev om beslutet att lämna rollen som programledare:

”Jag blev inte informerad om en av deltagarnas bakgrund förrän jag själv läste det i pressen. Sen det blev publikt har också nya uppgifter om deltagaren framkommit och jag tycker inte att produktionen har tagit sitt ansvar", skriver han på Instagram.

Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4, säger att han respekterar deras beslut, men att man fattat beslut om att Sami Jakobsson ska få fortsätta medverka i programmet. 

– Sami var en offentlig person innan BB och han har berättat om sin bakgrund tidigare i intervjuer och tv-produktioner. I samtal med oss har han tagit avstånd från sin bakgrund. Det har han också berättat om i programmet. Det var grunden för vårt beslut att han skulle få medverka, säger han.

”Big brother” sänds tisdag till söndag 19.00 och måndagar 21.00 på Sjuan, TV4 Play och Cmore. Det sänds även dygnet runt på Cmore.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM