Ben Affleck om skilsmässan: Det jag ångrar mest i livet

Ben Affleck och Jennifer Garner skilde sig 2018 efter 13 års äktenskap.

Nu talar Ben Affleck ut om skilsmässan och sina problem med alkoholmissbruk.

– Det jag ångrar mest i mitt liv är denna skilsmässa, säger han till New York Times.

Det är i en stor intervju med New York Times – med rubriken ”Ben Affleck försökte dricka bort smärtan. Nu provar han ärlighet” – som Oscarsvinnaren Ben Affleck, 47, bland annat berättar om skilsmässan från skådespelaren Jennifer Garner, 47.

– Det jag ångrar mest i mitt liv är denna skilsmässa. Skam är verkligen ett gift. Det finns ingen positiv biprodukt av skam. Det är bara att sväva i en giftig, hemsk känsla av låg självkänsla och avsky, säger Affleck.

Stjärnan, som flera gånger genom åren gått igenom rehabilitering, berättar också mer om sitt alkoholmissbruk.

Ben Affleck.
Ben Affleck.

– Jag drack relativt lagom länge. Det som hände var att jag började att dricka mer och mer när mitt äktenskap höll på att falla isär. Det här var 2015, 2016. Och mitt drickande skapade naturligtvis fler äktenskapsproblem.

Öppnar upp om återfallet

I höstas tog han ett uppmärksammat återfall.

– Återfall är pinsamt, uppenbarligen. Jag önskar att det inte hade skett. Jag önskar verkligen att det inte fanns på internet för mina barn att se. Jen och jag gjorde vårt bästa för att ta itu med det och vara ärliga.

Ben Affleck och Jennifer Garner skiljde sig 2018 efter 13 års äktenskap. De var separerade en tid innan skilsmässan gick igenom. Tillsammans har de barnen Violet, 14, Seraphina, 11 och Sam, 7.

Jennifer Garner och Ben Affleck 2013.
Jennifer Garner och Ben Affleck 2013.
Missa inte skrällarna på lördag! Läs expertens stryktips här
Publisert:

LÄS VIDARE