Rickard Sjöberg

Rickard Sjöberg i karantän efter resa i coronadrabbade Italien

Stoppar inspelningen av ”Postkodmiljonären”

Av: 

Hans Shimoda

Anna Shimoda

NÖJE

I går kom uppgifter om att inspelningarna av ”Postkodmiljonären” ställs in då en medarbetare har befunnit sig en coronadrabbad region.

Nu kan Aftonbladet avslöja att det är programledaren Rickard Sjöberg som varit på skidsemester i norra Italien där viruset har exploderat.

– Det stämmer. Jag håller mig hemma och sköter jobbet hemifrån, säger Rickard Sjöberg.

Det var i fredags som TV4 meddelade att de planerade inspelningarna av ”Postkodmiljonären” i början av nästa vecka ställs in. Anledningen var att en medarbetare i produktionen har vistats i regioner där det förekommit smittorisk för coronaviruset.

– Vi väljer att inte ta några risker, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4.

Nu kan Aftonbladet avslöja att anledningen till TV4:s drastiska åtgärd är att programmets programledare Rickard Sjöberg har varit i Italienska alperna under sportlovet och åkt skidor med sin familj i skidorten Temù i utsatta regionen Lombardiet.

– Det stämmer. Det känns trist att det inte blir någon inspelning, men jag och familjen mår utmärkt. Vi var ett sällskap på tio personer och hade det jättetrevligt. Bra skidåkning, bra väder, och vi bodde i en liten lägenhet och skötte oss själva. Vi kom hem i natt.

Rickard Sjöberg i ”Postkodmiljonären”.

Det är TV4 och ni som tagit beslutet?

– Det är Postkodlotteriet som har tagit beslutet som en ren försiktighetsåtgärd.

Så du eller någon i din familj är inte smittad?

– Nej. Vi mår prima. Vi har förstås följt utvecklingen när vi har åkt skidor och varit jättenoga med allt vad vi har tagit i och sådana saker. Det blossade upp och började skrivas om smittan i Italien i princip samma dag som vi åkte. Vi åkte lördags morse förra veckan.

Hur kändes det när ni var där och läste om smittan i norra Italien?

– Det har varit ett stort samtalsämne både i Sverige och i Italien förstås. Vi har egentligen bara läst svenska medier när vi varit där. Men det har varit det samtalsämne som har dominerat våra middagsbord kan man säga. Det som känns skönt är att vi bodde i en egen lägenhet, vi gick inte på en massa restauranger, käkade inte från några bufféer, vi köpte och lagade vår egen mat själva, var ute i friska luften hela veckan. En person i vårt sällskap är till och med smittskyddssjuksköterska så det kändes som vi hade bra koll.

Var ni rädda?

– Nej, det var vi inte. Av just den anledningen att vi skötte oss själva hela tiden och var ute i friska luften. Det är väl det bästa man kan vara kan jag tänka mig.

Är du isolerad hemma nu?

– Jag håller mig hemma och sköter jobbet hemifrån. Det är det som jag har kommit överens med Postkodlotteriet om. Det är ingenting som Folkhälsomyndigheten, myndigheter eller läkare har beordrat. Det är något som Postkodlotteriet har tagit initiativet till av säkerhetsskäl. Jag kommer att vara hemma och sköta mig själv, sitta vid datorn, ro lite på roddmaskinen och kolla på Andra chansen ikväll.

Olov Lavesson är kommunikationschef på Postkodlotteriet och bekräftar att de har pausat inspelningarna:

– Det stämmer att vi känner till att Rickard har varit i Italien. Vi har haft ett bra samtal med honom. Det finns mycket oro och vi vill att alla som kommer till oss ska känna sig trygga. Därför valde vi att skjuta på det här. Vi har gott om inspelade program så det stör ingenting i produktionen och då valde vi det här för att publiken ska känna sig trygg och säker och att inga frågor ska uppstå.

”Postkodmiljonären” spelas in i Göteborg.

PODD Hur stor är risken att coronaviruset utvecklas till en pandemi?

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi med professor Björn Olsen om vilka konsekvenser det kan få om coronaviruset utvecklas till en pandemi.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skönhet & behandlingar med aktiva, naturliga ingredienser - 25% på Swiss Clinic här!

NordicFeel

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Rickard Sjöberg

LÄS VIDARE

Tv-hallåorna vi minns

ÄMNEN I ARTIKELN

Rickard Sjöberg

Postkodlotteriet

Coronaviruset

TV4