Mästarnas mästare

Pressas hårt av SVT: ”Man är trött i kroppen”

Idrottsstjärnorna får den tuffaste starten i ”Mästarnas mästare” någonsin

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

PORTO HELI. Den tuffaste starten i ”Mästarnas mästare” någonsin.

Det har Ida Ingemarsdotter, Susanna Kallur och övriga deltagare fått smaka på.

– Det märks varje dag när man vaknar, man är trött i kroppen, säger Michel Tornéus efter den femte fysiskt ansträngande tävlingen på raken.

Det började redan första inspelningsdagen. Idrottsstjärnorna i den första gruppen av ”Mästarnas mästare” fick en chockstart när de kastades rakt in i en mjölksyrealstrande hastighetstävling efter att ha landat på grekisk mark.

Och sedan har det fortsatt.

”Ska kännas extra tufft”

Styrka och snabbhet i kast med medicinboll. Explosiv hastighet med löpning i vatten. Kondition, styrka och strategi när deltagarna tvingas dyka och simma i havet. Och så mardrömsklassikern Sisyfos, där deltagarna ska rulla ett tungt klot, 80 kilo för herrarna, 60 kilo för damerna, i en snitslad bana.

– I år får de också göra den i två och ett halvt varv istället för ett och ett halvt som vi brukar, säger Anders Wistbacka, SVT:s exekutiva producent.

Det gör starten till den tuffaste någonsin i ”Mästarnas mästare”.

– Vi har tänkt att säsongsstarten ska kännas extra tuff, säger Wistbacka.

Programledaren Micke Leijnegard, 55, intygar den hårda inledningen.

– Det var nog lite så att vi såg att det är väldigt ungt folk med i år, som just har slutat tävla och då vill man testa deras gränser, säger han.

Tornéus: ”Har kört hårt”

Längdhopparen Michel Tornéus, 33, gjorde sin sista tävling som aktiv så sent som på söndagen förra veckan och har ännu inte hunnit återhämta sig.

– Nej, nej, jag var ute i 20 minuter igår och simmade i sjön, men det hör ju till, det är bara att gilla läget, säger han och intygar att han märkt att det är en tuffare start än vanligt:

– Det märks varje dag när man vaknar, man är trött i kroppen. Det märks att man har kört hårt.

Förra häcklöparen Susanna Kallur, 38, hade inte förväntat sig en så tuff start.

– Jag hade nog tänkt att det skulle vara lite mer att räkna krukor i någon vindlande trappa kanske. Men jag tycker om det här, säger hon.

”Får inte läsa om det i tidningen”

Josefine Öqvist, 36, före detta fotbollsproffs, förstod vad som väntade när hon såg vilka hon skulle tävla mot.

– Det är ju en ung grupp. Det kanske hade varit skönt med en liten pensionär, alltså en riktig pensionär i gruppen, så hade man fått lite annat också, säger hon och skrattar.

SVT vill inte säga något om vad den andra gruppen tävlande, med bland andra Kim Källström, 36, och Frida Hansdotter, 33, kommer att utsättas för när de anländer till inspelningen nästa vecka.

– Hur det blir för grupp två får de se när de kommer hit, jag vill inte att de ska få läsa om det i tidningen, säger Anders Wistbacka, exekutiv producent för ”Mästarnas mästare”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarshop hos Gina Tricot! Klicka hem årets hetaste trender här.

Gina Tricot

Publisert:

LÄS VIDARE

”Grekisk blottare stoppar inspelningen”

ÄMNEN I ARTIKELN

Mästarnas mästare

Micke Leijnegard

Michel Tornéus

Susanna Kallur

Ida Ingemarsdotter

Josefine Öqvist

Jörgen Kruth