Paul McCartney

Hissnande summan för handskrivna lappen: 9 000 000

”Onekligen en väldigt ikonisk låt”

Av: 

Rasmus Karlsson

NÖJE

Paul McCartney ska lite hastigt ha skrivit texten till succén ”Hey jude” på en lapp.

Nu har den sålts på aktion för nio miljoner kronor.

– Dessa handskrivna rader användes i studion som en guide under inspelningen, säger Jason Watkins, auktionshusets expert.

The Beatles ”Hey jude” blev en världssuccé. Paul McCartney, 77, ska ha skrivit texten på en lapp i all hast inför en studioinspelning 1968. Nu har den lappen sålts på aktion för drygt nio miljoner kronor.

Där texten såldes är Jason Watkins expert på musikföremål. Han beskriver "Hey jude"-anteckningarna som oerhört sällsynta.

– Det är onekligen en väldigt ikonisk låt som alla känner till. Dessa handskrivna rader användes i studion som en guide under inspelningen, säger han till Reuters.

Paul McCartney.

Foto: Dennis Van Tine / Future Image / Action Press

Flera föremål såldes

Lappen med den historiska texten på var ett av 250 Beatles-föremål som såldes på det amerikanska auktionshuset Julien’s Auctions onlineauktion ”Beatlemania”. Detta hölls för att uppmärksamma att det var 50 år sedan bandet The Beatles splittrades.

Under auktionen såldes även flera andra saker. Bland annat en askkopp för 326 000 kronor. Detta var Ringo Starrs, 79, askkopp som trummisen använde sig av i Abbey Road Studios i London.

ANNONS EXTERN LÄNK

REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Den handskrivna lappen.

Foto: Julien’s auctions
Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det efter rekordbeskeden i Antikrundan

ÄMNEN I ARTIKELN

Paul McCartney

The Beatles