Göteborg

Ebbot stoppas av polis: ”Straffas för att jag är för känd”

”Kling och Klang har slagit till igen”

Av: 

Sophie Stigfur

Rasmus Karlsson

NÖJE

En sittande supé till tonerna av livemusik.

Det gick bra med artisten Daniel Lemma.

Men när Ebbot ska greppa samma mikrofon stoppas han av polis – men med motiveringen att han är för känd.

”Jag känner mig som Pippi Långstrump. Kling & Klang har slagit till igen”, skriver han i ett sms till Aftonbladet.

Ebbot Lundberg.
Ebbot Lundberg.

Danny Saucedo, 34, stoppades två gånger av polis. Men Daniel Lemma fick uppträda.

Nu stoppas ännu en middag ackompanjerad av musik på restaurangen Seaside på Björkö utanför Göteborg. Detta för att Ebbot Lundberg, 54, sångare i Soundtrack of our lives, ska stå för underhållningen, rapporterar Göteborgsposten.

Motsägelsefullt enligt krogen

Krögaren David Lyckdal säger att argumentet från polisen varit att Ebbot är för känd. Därmed är det troligt att gränsen för max antal personer som får vistas tillsammans under pandemin överträds.

När Daniel Lemma spelade tilläts 80 personer äta och njuta av underhållningen. Men när Ebbots spelning stoppas menar Lyckdal att det är motsägelsefullt.

– Deras förklaring är att vi borde sökt ett tillstånd för allmän sammankomst eller offentlig tillställning. De hänvisar till ett tillstånd vi borde ha sökt som inte har med corona att göra. Jag har verkat här i 14 år och genomfört mer än 300 tillställningar med middag och underhållning. Då har vi aldrig behövt söka det här tillståndet och vi har haft en bra dialog med dem, säger han till Aftonbladet.

Hur förklarar polisen det?

– De säger att så fort man har en musiker på plats framöver i sina egna lokaler så behöver man söka tillstånd. De kommer behöva anställa ganska många poliser framöver.

Ebbots ilska: ”Kling och Klang har slagit till igen”

Även Ebbot själv är förbannad.

”Jag känner mig som Pippi Långstrump. Kling och Klang har slagit till igen. Med det vidsynta argumentet att jag är för ”känd” för sådana här åtaganden. Min övriga kommentar är att det känns en aning efterblivet”, skriver han i ett sms till Aftonbladet.

”För känd för att spela på en middag”

I ett mejl från polisen till David Lyckdal uppger man att restaurangen saknar tillstånd. Men enligt krögare Lyckdal har något tillstånd tidigare aldrig behövts.

– Om vi hade tagit en lokal artist som inte är känd så hade vi kunnat genomföra detta och det hade räknats som middag. Ebbot är för känd för att spela på en middag, det är kontentan. Det är motsägelsefullt. Ena dagen får vi har 250 personer hos oss på vanlig middag och spela musik ur högtalarna. Men när vi gör samma sak med en artist som sitter i rummet gäller inte samma sak tydligen, säger han.

ANNONS

Få naturligt vitare tänder hemma! Om du beställer idag kan du påbörja din behandling inom 1-2 dagar!

Extern länk från Dentway

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Göteborg

LÄS VIDARE

Jöbacks plågade min sa egentligen allt

ÄMNEN I ARTIKELN

Göteborg

Ebbot Lundberg

Björkö

Danny Saucedo