Mångmiljonarvet efter Marie Fredriksson – maken ärver allt

Bouppteckningen klar ● Det lämnar folkkära artisten efter sig

Maken Mikael Bolyos ärver allt efter Marie Fredriksson.

Det visar bouppteckningen som Aftonbladet har tagit del av.

Totalt lämnar den folkkära artisten efter sig drygt 50 miljoner kronor.

Det var i december förra året som Marie Fredriksson, en av vår tids mest älskade artister, dog i sviterna av en hjärntumör. Hon blev 61 år gammal.

Nu har bouppteckningen lämnats in till Skatteverket och enligt den ärver Marie Fredrikssons man Mikael Bolyos, 62, allt.

Tillgångar på över 60 miljoner

Av testamentet framgår att maken har fri förfoganderätt över arvet, med rätt att helt eller delvis avstå arvet till förmån för parets två barn, dottern Josefin Bolyos, 26, och sonen Oscar Bolyos, 23.

Marie Fredrikssons samlade tillgångar uppgick till drygt 64 miljoner kronor, medan hennes totala skulder uppgick drygt 14 miljoner kronor. Därmed efterlämnar hon drygt 50 miljoner kronor.

Marie Fredriksson ägde en fastighet i Danderyd i Stockholm och majoriteten av en anslutande fastighet. Taxeringsvärdet på fastigheterna är totalt drygt 23 miljoner kronor.

Marie Fredriksson (1958–2019).
Marie Fredriksson (1958–2019).

Fastigheter och aktier

Övriga tillgångar är bland annat aktier i flera bolag, bland dem Amelia Music AB till ett värde av drygt 27 miljoner kronor. Utöver det hade Marie Fredriksson fordringar i flera bolag, tillgångar i sitt musikproduktionsbolag på drygt 4,5 miljoner samt smycken, konst och antikviteter till ett värde av 2,5 miljoner.

Bland skulderna finns bland annat inteckningsskulder på drygt 11 miljoner kronor, en skatteskuld för inkomståret 2019 på cirka 3 miljoner och begravningskostnader på drygt 70 000 kronor.

Sörjdes världen över

Marie Fredriksson drabbades av en hjärntumör 2002, men tillfrisknade 2009. Mellan 2010 och 2016 återvände hon till livet som artist och turnerade flera gånger över världen med Roxette. Marie Fredriksson släppte också ytterligare ett soloalbum, ”Nu”, och gjorde en egen turné 2013.

Men 2016 gjorde sviterna av sjukdomen att läkarna avrådde henne från att fortsätta med scenframträdanden.

När dödsbeskedet kom sörjdes hon världen över.

Kungafamiljen sa i ett uttalande:

”Vi har nåtts av det tråkiga beskedet att sångerskan Marie Fredriksson gått ur tiden. För många i vårt land, även i min egen familj, är hennes musik nära förknippad med minnen från särskilt viktiga stunder i livet”.

Aftonbladet har sökt familjen via managern Marie Dimberg, som säger att de inte har någon kommentar.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN