Joe Labero flyttar hem till Sverige

”Har saknat svensk husmanskost”

Joe Labero lämnar USA och flyttar hem till Östermalm.
Joe Labero lämnar USA och flyttar hem till Östermalm.

Joe Labero har flyttat hem till Sverige igen.

Och snart är det premiär för nya familjeshowen ”Goldfingers” som han gör med 13-årige ”Talang”-stjärnan Vilgot Michelin.

– Det här kommer bli jättekul, säger Joe Labero till Nöjesbladet.

Magikern Joe Labero, 56, har lämnat USA och flyttat hem till Sverige igen. Men han har inte lagt trollstaven på hyllan. Tvärtom.

I slutet av mars är det premiär för nya familjeshowen ”Goldfingers” på Hamburger börs i Stockholm. Men Joe Labero kommer inte vara ensam på scenen, utan vid hans sida kommer nämligen 13-årige Vilgot Michelin, som kom fyra i ”Talang” förra året, att finnas.

– Det kommer bli väldigt personligt och intimt och vi kommer ha mycket kontakt med publiken. Det kommer också bli mycket musik. Man kan säga att det kommer vara lite hemma hos-känsla. Det blir väldigt naket, avskalat och stilrent, och det känns coolt. Och just att den heter ”Goldfingers” är inspirerat från James Bond-filmerna, säger Joe Labero till Nöjesbladet.

Vilgot Michelin gör Joe Labero sällskap i nya showen ”Goldfingers”.
Vilgot Michelin gör Joe Labero sällskap i nya showen ”Goldfingers”.

Det var din dotter Nicole, 12, som gjorde att du fick upp ögonen för Vilgot?

– Ja, hon såg honom på Youtube och berättade att han var jätteduktig. Så jag kollade upp honom och såg honom också i finalen av ”Talang”. Jag kände också att jag måste ta mig an en ung adept med glimten i ögat och lära den personen den här magiska världen. Det här kommer bli jättekul. Vi ska ses i veckan och se vad han kan och vad han känner sig trygg med.

Hur reagerade Vilgot när master Labero ringde upp?

– Haha! Det var väl lite ”oj, är det sant”. Jag snackade med Vilgot och sa att vi hade tittat på honom. Han var jättegullig, ödmjuk och charmig.

Och så har du och familjen flyttat hem till Östermalm?

– Vår dotter Nicole har inte bott i Sverige och hon måste ju lära sig svenska ordentligt. Hon kan prata svenska, men inte läsa och skriva så bra. Men nu ska vi vara här hela våren och hösten. Vi testar ett år och ser om vi trivs. Men det tror jag.

Och det här med det svenska vädret?

– Det är skitsvårt att vänja sig vid det. Man blir lite dyster av mörkret och regnet, skorna blir också helt gyttjiga. Och jag som älskar rena bilar. I USA tvättade jag dem två gånger i veckan, men här går det inte att ha en ren bil överhuvudtaget. Det är skitjobbigt. Men samtidigt är det mycket som är så roligt med att vara i Sverige igen, som husmanskosten. Fan vad god mat vi har, det slår allt! Jag har verkligen saknat det. Blodpudding, rotmos och fläsk… Det är underbart! Och sedan är det förstås härligt att få träffa alla kompisar.

Publisert:

LÄS VIDARE