Morgan Alling om de svåra smärtorna

Skådespelaren Morgan Alling gick runt med magsmärtor i flera år innan han sökte vård.

Nu berättar han vad läkaren upptäckte i tv-programmet ”Helt sjukt”.

– Den ena njuren funkade bara till 15 procent och den andra till 85, säger han.

Skådespelaren Morgan Alling, 51, levde med starka magsmärtor och visste länge inte varför. Nu berättar han om upptäckten att han hade en förstorad njure.

– Jag var ju fruktansvärt orolig. Hela min hypokondri slog till och då går man ju ut och googlar naturligtvis. Då hittar man ju konstiga hemsidor som är google translate-översatta. Man söker sig alltid till det värsta.

”Nu jädrar kör vi”

Efter att ha gått runt med smärtan i flera år kunde Morgan Alling till slut inte röra sig som han brukat. Då bestämde han sig för att till slut ta tag i sin smärta och kolla upp det, en gång för alla.

– Jag kunde till slut inte springa och gör amina volter och kände nu måste jag ta tag i det här. Nu jädrar kör vi sa jag till läkaren, och då gick det ganska snabbt. För då kom jag till en urolog och gjorde massvis med olika undersökningar. Kameror i alla olika hål.

Skräcken i operationssalen

Alling beskriver med handgester hur läkarna ”tryckte in” in kameror i hans kropp, via till exempel urinröret, för att undersöka den. Efter många undersökningar och kameror i olika kroppsöppningar gjordes till slut ett njurtest på skådespelaren. Då kom läkarna fram till att hans njurar inte var helt friska.

– Då sa de: ”Din ena njure funkar bara till 15 procent och den andra till 85”. Jag tänkte ju att jag hade alla möjliga sjukdomar. Google, direkt. Jag tänkte att jag inte kommer att överleva. Frågan blev vad som är problemet. Då började de köra röntgen och kontraster och såg att den var förstorad.

I dag är han utan problem.

– Jag fick opereras, sövningen var den största skräcken. Jag grät för att jag var så rädd. Jag tänkte hela tiden att jag inte skulle vakna upp igen, så jag fick lugnande. Nu är jag återställd, och njurarnas funktion har blivit bättre.

”Helt sjukt” visas i TV4 torsdagar klockan 21.00.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN