Bränslepanik i ”Över Atlanten”

Nya motgångar för besättningen i Kanal 5:s program

I kvällens ”Över Atlanten” håller bränslet på att ta slut efter att vinden mojnat.

Man får se hur kaptenen Gunnar Krantz oroar sig över tillgången på diesel.

– Det gör ont i magen att höra motorn gå igen, säger han.

Det råder dieselbrist efter att kändisarna i ”Över Atlanten” blivit tvungna att köra på segelbåtens motor i stället för att låta vinden föra fram båten över havet. Vilket får kändisarna att oroa sig.

–Hur länge har vi soppa, någon som vet det, frågar Agneta Sjödin, 52.

– Jag tror absolut det kan bli farligt om vi inte får någon vind, säger Viktor Frisk, 24.

Ber till vädergudarna

I programmet får man se hur kaptenen Gunnar ”Gurra” Krantz, 64, ringer till en meteorolog för att få råd kring var det kan tänkas blåsa. Men enligt prognosen så ska det blåsa i den riktning som man färdas.

– Jag är jätteorolig. Vi närmar oss ett läge där dieseln tar slut och med tanke på att väderprognoserna inte riktigt stämmer med vår verklighet så går det inte förutsäga när vinden kommer. Vi har bara en viss mängd diesel att tillgå och rätt vad det är så stannar klockan och då tar vi oss ingenstans, säger han.

Mat- och vattenbrist

Men det är inte bara dåligt med diesel på båten. När kaptenen går igenom förutsättningarna för de kommande dagarna visar det sig att besättningen också måste hushålla med maten ombord.

– Vi måste minska åtgången på förnödenheter så jag och Marcus Aujalay kommer att inventera för att se vad det vi har i matväg för att därefter göra upp ett matschema, säger kaptenen.

Även båtens watermaker går sönder vilket innebär att man inte längre kan göra om havsvattnet till färskvatten.

– Vi har inte obegränsat med mat och vatten, jag har hakat upp mig på det där med vattnet men jag vill inte torka ur, säger Viktor Frisk, som i en intervju med Nöjesbladet beskrivit resan som det värsta han gjort.

”Över Atlanten” sänds tisdagar 21.00 i Kanal 5.

Publisert:

LÄS VIDARE