Fansens oro för Britney Spears

Fansen: Hon signalerar hemliga meddelanden

Britney Spears dansar som vanligt i sina videor på Instagram.

Men hennes fans är övertygade om att hon är i någon slags fara.

”Hon mimar HJÄLP MIG”, skriver en av hennes fans på Instagram.

I år har popstjärnan Britney Spears, 38, varit omyndigförklarad i tolv år.

Fansen tror att hon har manipulerats och kontrollerats av sina förmyndare under tiden, skriver The Sun.

Efter en rad uppdateringar på stjärnans Instagram och TikTok den senaste tiden har fansen reagerat starkt. De är övertygade om att hon signalerar om hjälp på olika sätt i sina inlägg.

I ett av de senaste videoinläggen dansar Spears till Billie Eilish i sitt vardagsrum. I kommentarsfältet spekulerar fans i att popsångaren inte alls gör dansrörelser – utan signalerar att hon är i fara. Teorin är att Britney Spears hålls fången och inte får fatta sina egna beslut.

”Hon gör sin egen variant av teckenspråk. Hon mimar HJÄLP MIG”, skriver en följare.

Fans larmar också om mystiska koder i flera av stjärnans bilder. På Twitter hävdar en mängd följare att det på ett av fotona på henne går att tyda meddelandet ”call 911” (ring 911, reds anm) i hennes ögonfransar.

Britney Spears.
Britney Spears.

Omyndigförklarad sedan 2008

Britney Spears omyndigförklarades 2008 efter att ha kämpat med psykisk ohälsa en längre tid.

Sedan dess har hennes pappa Jamie Spears haft fullmakt över sin dotter och därmed kunnat kontrollera hennes ekonomi och liv. I juni förra året togs förvaltarskapet tillfälligt över av Britney Spears vårdsamordnare Jodi Montgomery.

Aftonbladet har tidigare skrivit att Britney Spears i maj 2019 ville avsluta förvaltarskapet, men att hon fick avslag. Jodi Montgomerys förvaltarskap sträcker sig fram till den 22 augusti i år.

När datumet nu närmar sig är fansens engagemang i att få Spears förklarad myndig större än någonsin. Över 134 000 oroliga fans har skrivit under hashtagen Free Britney i en kampanj som syftar till att artisten ska återfå makten över sitt liv, skriver Today.

Britney Spears pappa Jamie har varit hennes förmyndare i flera år.
Britney Spears pappa Jamie har varit hennes förmyndare i flera år.
Login • Instagram

Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällefrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publisert:

LÄS VIDARE