Therése Lindgren berättar om våldtäkten

Öppnar sig i ”Sommar i P1”

I sitt sommarprat berättar Youtubestjärnan Therése Lindgren om den psykiska ohälsan.

Och om midsommarnatten då hon blev våldtagen.

– Det var jag som tog mig loss och barfota sprang ut ur lägenheten den natten, säger Therése Lindgren i ”Sommar i P1”.

I ”Sommar i P1” pratar en av Sveriges största Youtubers Therése Lindgren, 33, om de tuffa åren fyllda av ångest, depressioner och panikattacker. Där berättar hon också att hon än i dag lever med en konstant oro som gör sig påmind dagligen.

Therése Lindgren delar även med sig av ett samtal hon hade med sin psykolog för några år sedan.

– Under en terapisession läste han en berättelse om en ung kvinna som vaknat upp natten efter midsommar av att hennes vän sedan fem-sex år våldtog henne. Hon skrek och sparkade, men han var tre decimeter längre än henne, tyngre och starkare, säger hon i programmet.

I ”Sommar i P1” berättar Therése Lindgren om våldtäkten hon utsatts för.
I ”Sommar i P1” berättar Therése Lindgren om våldtäkten hon utsatts för.

”Det var jag som tog mig loss”

Hon berättar hur psykologen förklarade för henne hur den här unga kvinnan sedan började hata sig själv. Att hon på grund av skam inte hade vågat polisanmäla eller berätta för sin familj. Psykologen undrade sedan vad Therése Lindgren skulle vilja säga till den unga kvinnan.

– Mitt hjärta gick sönder. Jag ville ta hand om henne, berätta för henne att hon var starkast i världen och att allt kommer bli bra. Berätta för henne att det som hände den natten inte var hennes fel, och att jag kommer skydda henne.

Psykologen påminde henne då om att historien han precis hade läst upp var hennes egen.

– Det var jag som tog mig loss och barfota sprang ut ur lägenheten den natten. Hur kommer det sig att det är så lätt att älska andra, men så svårt att älska sig själv egentligen, säger hon.

”Jag gråter alltid när jag försöker”

När Aftonbladet når Therése Lindgren berättar hon i ett mejl om hur det var att dela med sig om det hemska hon varit med om.

”Jag valde att ta med händelsen i programmet, då det som hände är en pusselbit till mitt pussel.”

Hon har pratat om det tidigare, och det är lika smärtsamt varje gång.

”Trots att det var många år sedan har jag fortfarande inte riktigt bearbetat vad som hände, så det är svårt att prata om det. Jag gråter alltid när jag försöker.”

I dag har hon en av Sveriges största Youtubekanaler med 1,04 miljoner följare. Hon pratar öppet med sina följare om bland annat psykisk ohälsa, ett ämne hon brinner för.

”Stigmatiseringen av psykisk ohälsa beror på fördomar och okunskap och jag hoppas med mitt sommarprat att jag bidrar till ökad förståelse”, skriver hon.

Therése Lindgren sommarpratar torsdag 2 juli. ”Sommar i P1” sänds 13.00 varje vardag och finns tillgängligt för streaming från 07.00.

Publisert:

LÄS VIDARE