Efter hånet: ”Neurath har bett Strömstedt om ursäkt”

SVT-chefen: Olämpligt ● Jenny Strömstedt: Allt ok

Carolina Neurath.
Carolina Neurath.

Carolina Neurath har bett Jenny Strömstedt om ursäkt efter svimningshånet.

SVT-profilens chef Marit Hübinette hade i går ett samtal med henne om Instagraminlägget sedan TV4-konkurrenten svimmat i direktsändning – och Strömstedt bekräftar:

”Carolina har hört av sig. Allt ok!”, skriver hon i ett sms till Aftonbladet.

Carolina Neurath, 34, fick ha ett samtal med sin chef efter att ha hånat TV4-kollegan Jenny Strömstedt, 47, på Instagram.

– Jag pratade med Carolina redan i går och vi är överens om att hennes postning (inlägg i sociala medier, reds anm) i går var olämplig. Då hade hon redan insett det själv och raderat den, säger Marit Hübinette, chef för SVT:s ”Morgonstudion”.

Bett om ursäkt

Enligt henne har Neurath dessutom tagit kontakt med Strömstedt för att be om ursäkt.

– Carolina och Jenny Strömstedt är bekanta sen tidigare. Carolina har själv tagit kontakt med Jenny Strömstedt och bett om ursäkt för skämtet som blev fel, säger Hübinette.

TV4-profilen Jenny Strömstedt, som både är programledare i ”Nyhetsmorgon” och för ”Brottsjournalen”, ledde en specialsändning om Palmeutredningen under onsdagskvällen när hon plötsligt segnade ner.

Svimmade i direktsändning

Inför 400 000 tittare som följde sändningen svimmade Jenny Strömstedt mitt i en intervju med förundersökningsledaren Krister Petersson och föll ihop på golvet. Tittarna kunde höra en kollega försöka få kontakt med henne genom att upprepade gånger säga hennes namn, innan TV4 bröt sändningen för ett oplanerat reklamavbrott.

På sin Instagram story lade då Carolina Neurath, som är programledare för konkurrenten ”Morgonstudion” i SVT, upp en bild av sig själv med ett vinglas i handen och texten:

”Text jag kommer radera snabbt: vissa svimmar inte i sändning. Eller efter”.

Strömstedt: Ledig några dagar

Inlägget raderades, men först efter att flera av Neuraths följare uppmärksammat Aftonbladet på hånet och efter att Aftonbladet sökt henne om bilden.

På Aftonbladets fråga om hånet av konkurrenten kommer att leda till några konsekvenser svarar Marit Hübinette:

– Carolina är en mycket duktig journalist och programledare som jag har största förtroende för. Men den här postningen på Instagram blev inte bra.

Aftonbladet har varit i kontakt med Jenny Strömstedt som via sms berättar att hon kommer vara ledig de närmaste dagarna.

”Jag mår bra och hade påpassligt några redan inplanerade dagar att vara ledig före ’Nyhetsmorgon’ nästa vecka. Carolina har hört av sig. Allt ok! Igen. Tack för omtanken”, skriver hon.

Aftonbladet har sökt Carolina Neurath.

Jenny Strömstedt föll ihop i studion under TV4:s direktsändning om Palmemordet på tisdagskvällen.
Jenny Strömstedt föll ihop i studion under TV4:s direktsändning om Palmemordet på tisdagskvällen.
Carolina Neuraths inlägg på Instagram, som sedan raderades.
Carolina Neuraths inlägg på Instagram, som sedan raderades.
Publisert:

LÄS VIDARE