Laila Bagge utnyttas i fejkreklam

Används för att sälja bantningspiller

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:

Laila Bagge utnyttjas i falska annonser på sociala medier för att göra reklam för bantningspiller.

Nu rasar ”Idol”-jurymedlemmen och radioprofilen.

– Jag blir förbannad, säger hon till Nöjesbladet.

Ett företag utnyttjar Laila Bagge, 46, för att göra reklam för bantningspiller. På sociala medier cirkulerar det i skrivande stund en artikel med rubriken ”Oroade sig över att hon ’går ner i vikt för snabbt’ efter att ha tagit det nya kontroversiella bantningspillret” tillsammans med en retuscherad bild på Laila Bagges midja.

”Ännu en fejkreklam som cirkulerar! Det senaste är att jag nu äter bantningstabletter för att gå ner i vikt, och tydligen så är jag nu orolig för att jag har rasat i vikt för snabbt.... Älskar retuscheringen”, skriver hon bland annat i ett långt inlägg på Instagram.

När Nöjesbladet når Laila Bagge är hon påtagligt upprörd.

– Det är så jävla sjukt. Jag är uppe i 5–6 annonser nu som har varit fejkade. Nu cirkulerar det på Facebook och Instagram att jag skulle må så mycket bättre av det här bantningspillret, säger hon och fortsätter:

– Och bilden... På ett sätt är jag nästan glad att den är så dåligt retuscherad för då borde folk förstå att det är fejk. Men ibland har de hänt att företag har gjort en ”bra” bild och det är läskigt. Då kan man nästan tro att det är en riktigt intervju och något jag står för. Då är det jävligt tråkigt. När en annan annons spreds om mig var det flera som kontaktade mig och hade köpt grejerna. Det känns så tråkigt att folk blir lurade.

Foto: MICKAN PALMQVIST
Laila Bagge.

Blir du mest ledsen eller förbannad?

– Jag blir förbannad. Alla som följer mig ska veta att varje gång jag rekommenderar saker, oavsett om det är ett samarbete eller något jag bara gillar, så tycker jag sakerna är bra. Jag skulle aldrig sälja mig och rekommendera något jag inte gillar. Därför är det jävligt tråkigt om någon tror att jag skulle rekommendera bantningspiller.

Laila Bagge poängterar också att hon verkligen tar avstånd från allt som har med bantningspiller att göra.

– Jag skulle aldrig käka bantningspiller. Bara det gör jag att blir förbannad och tycker det är jävla skit. Tänk om några unga och osäkra tjejer tar till sig det och tänker att ”gud vad bra att hon rasat i vikt” och kör på det också. Jag skulle må skitdåligt  om det är någon som blir påverkad av det och köper sådan skit.

Men att få bort de fejkade annonserna är lättare sagt än gjort.

– Jag har försökt anmäla det här både på Facebook och Instagram. Men det är praktiskt taget omöjligt att få tag på någon så annonserna ligger kvar. Jag vet inte hur jag ska göra.

Samtidigt känner Laila Bagge stor tacksamhet gentemot sin läsare.

– Det var så allt uppdagades och det är tack vare dem jag kan gå ut och skriva att det inte stämmer.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM