Täppas Fogelberg

Täppas Fogelberg får lämna ”Ring P1”

Av: 

Andreas Ekström

NÖJE

Journalisten och programledaren Täppas Fogelberg uppger att han fått sparken från Sveriges Radio.

Den mångåriga programledaren säger att han inte förstår beslutet.

– Det är ingenting som har hänt, det är det som är så egendomligt, det här känns urtråkigt, säger han till Aftonbladet.

Täppas Fogelberg, 68, är framför allt känd som programledare för ”Ring P1”. Han var också ständig gäst i tv-programmet ”Jacobs stege” på 1980-talet där Jacob Dahlin var programledare. Han publicerade ett inlägg på Instagram där han skrev att hans lokala chef hade sagt: ”Det ligger inga fler veckor i pipeline för dig”.

Enligt programledaren kom beslutet som en överraskning och han vet inte varför han inte får fortsätta, även om han har tanke.

– Hade något hänt hade man kunnat förstå det. Men ingenting har hänt och det har varit perioder då det varit anmälningar och ganska stökiga samtal men det har varit lugnt. Dock tror jag att det kan ha att göra med ängslighet, säger han.

”Man undviker saker som står ut”

Programledaren berättar för Nöjesbladet att han tror att just ängsligheten hos chefer har spelat stor roll och var en av anledningarna till att han fick lämna.

– Man undviker saker som står ut, vilket är kontraproduktivt. En radio som inte berör, vare sig man blir glad eller arg när man lyssnar, det är inte bra. Det får inte vara för slätt, säger han.

Den mångåriga radioprofilen säger att han är besviken på de högsta cheferna och då i synnerhet Nina Glans, kanalansvarig i P1.

– Min lokala chef är bara en dräng åt en annan dräng, det här kommer uppifrån. Nina Glans står inte jättehögt upp i kurs just nu.

Kommer du sakna programmet?

– Absolut, jag tycker det är kul.

Har du några planer för framtiden?

– Jag funderade precis på alternativa programidéer. Man skulle göra ett program om drivkrafter. Jag menar folk går igenom hemskheter, men tar sig igenom det. Vad är det som motiverar en människa att komma igen, det är intressant. Jag tror det berör många.

Täppas Fogelberg, 68, skrev under fredagen på sitt instagramkonto att han fått lämna ”Ring P1”.

Får inte förlängt

Nina Glans säger till Nöjesbladet att Täppas Fogelberg inte fått sparken. Däremot har SR valt att inte förlänga hans frilansavtal.

– Täppas har jobbat här i snart 20 år, men vi byter programledare i alla program. Vi behöver testa nya personer och då finns det de som får lämna plats för nya, därför valde vi att inte förlänga hans frilansavtal, säger hon.

Programledaren har varit med i princip sedan programmet började sändas för snart 20 år sedan. Nina Glans säger att han har varit en uppskattad programledare. Att det skulle finnas något mot honom tror hon inte.

– Jag tycker att han är en fantastiskt rolig och engagerande person. Jag har aldrig haft något otalt och uppskattar det han har gjort för ”Ring P1”. Men åren går och det kommer nya profiler så är det. Sen kan jag så klart förstå att han är besviken.

ANNONS

Idag är det Mumindagen! Fira det med muggen Fiske - nu till rabattpris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp muminmuggen här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Markoolio i tårar – när han berättar om tuffa avslöjandet i radio

ÄMNEN I ARTIKELN

Täppas Fogelberg

SR, Sveriges Radio