Paradvåningen från ”Vår tid är nu” till salu – för 17,5 miljoner kr

Nu kan du bo som ”Nina Löwander” i SVT-succén

Hedda Stiernstedt.
Hedda Stiernstedt.

Snart kan du bo som en tv-stjärna.

Om du har tillräckligt tjock plånbok.

”Nina Löwanders” paradvåning är till salu.

Tv-serien ”Vår tid är nu” lockade miljonpublik. I andra säsongen av serien fick tittarna följa med hem till rollfiguren ”Nina”, spelad av Hedda Stiernstedt. Framför allt var det vardagsrummet med den vackra vita kakelugnen i art nouveaustil som stod i fokus i jugendhuset på Haga Kyrkogata i Göteborg.

Nu är paradvåningen på sju rum och kök, som tar upp i princip hela våningsplanet, till salu i bostadsrättsföreningen. Kvar finns tidstypiska stuckaturer, takrosetter, skjutdörrar, bröstpanel, sällskapsrum i fil och serveringsgång.

Nina Löwanders lägenhet från SVT-serien ”Vår tid är nu” är till salu.
Nina Löwanders lägenhet från SVT-serien ”Vår tid är nu” är till salu.

Huset byggdes 1901-1903 och var tänkt som bostäder till Odd Fellow-medlemmar.

– Det roligaste är att det är ett av Göteborgs vackraste hus och mest bevarade i sitt slag. Föreningen som driver huset har funnits sedan tidigt 1900-tal också och är oerhört välskött. Sen har jag själv sett tv-serien och det tillför ju något extra, säger mäklaren Pierre Fritz på Stadshem, som ansvarar för försäljningen av lägenheten, till Göteborgs-Posten.

”En stor och exklusiv våning”

Så här stora lägenheter är sällan till salu, oftast görs de om till mindre vid renoveringar.

– Det är ovanligt att den här typen av objekt blir till salu överhuvudtaget, speciellt på den öppna marknaden, därav bör intresset bli stort. Samtidigt är det en stor och exklusiv våning vilket begränsar målgruppen något, säger Pierre Fritz till tidningen.

Utgångspris? 17,5 miljoner kronor.

Men då har du 273 kvadratmeter att svänga omkring på.

Publisert:

LÄS VIDARE