Våldsbrott

Artistens ord om skräcknatten med musikproducenten

”Han smäller till mig med metallpinnen över benet, det gör så fruktansvärt ont” – Försvaret: ”Det har inte hänt”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

I sju timmar pågick den fysiska och psykiska misshandeln, enligt artisten – men enligt musikproducenten var det ett högljutt gräl.

Under rättegångens första dag berättade båda om mardrömsnatten:

– Jag var ännu mer rädd för vad som skulle kunna hända om jag försökte fly, säger den kvinnliga artisten i tingsrätten.

Musikproducenten nekar till att ha misshandlat den kvinnliga artisten.

Han erkänner skadegörelse, att han kastat ut artistens mobiltelefon genom fönstret på fjärde våningen, men hävdar att det varit hon som försökt slå honom och att han därför tagit tag i och hållit fast henne i handlederna.

Artisten version är en helt annan.

I sju timmar pågick den fysiska och psykiska misshandeln, enligt artisten – men enligt musikproducenten var det ett högljutt gräl. På måndagen inleddes rättegången i Stockholms tingsrätt.

Stockholms tingsrätt fick på måndagen höra henne berätta att hon var fast med musikproducenten i närmare sju timmar.

Hon hävdar att han hållit fast hennes armar så hårt att hon fick blåmärken, spottat henne i ansiktet, tagit strypgrepp och även slagit henne med en meterlång metallpinne.

– Han tar stryptag så att jag inte kan andas, säger artisten i tingsrätten under den första rättegångsdagen.

Tog bilder på skadorna

”Ja vågar inte”. En väninna uppmanar artisten att polisanmäla musikproducenten några dagar efter händelsen. Det skulle dröja ytterligare tre år innan hon kontaktade polisen.

Den framgångsrika musikproducenten och låtskrivaren, som har arbetat med några av Sveriges största artister, var i ett förhållande med den kvinnliga artisten när misshandeln han åtalas för ska ha skett.

I tingsrätten visades bilder som artisten tagit på sina skador. Blåmärken runt handlederna, rodnader på bröstbenet efter att musikproducenten ska ha pressat ner henne i sängen och på golvet, rodnader i ansiktet och ett stort blåmärke på ena låret.

– Han smäller till mig med metallpinnen över benet, det gör så fruktansvärt ont, säger artisten i tingsrätten.

Hon beskriver sig som livrädd. När musikproducenten under ett kort tag lämnar lägenheten, för att hämta artistens mobiltelefon som han kastat ut genom fönstret, överväger hon att försöka ta sig därifrån.

– Jag vill springa ut, men det finns bara en trappa. Det finns bara en hiss. Jag kände att jag kommer möta honom och var ännu mer rädd för vad som skulle kunna hända om jag försökte fly. Det kändes bättre att försöka prata mig därifrån, säger artisten i tingsrätten.

Ska ha slagit sig själv i ansiktet med knytnävarna

Musikproducentens sms till artisten några dagar efter den misshandel han åtalats för.

Artisten berättar också om hur musikproducenten slagit sig själv med knytnävar i ansiktet och hotat med att ta sitt liv om hon skulle lämna honom.

– Jag tycker att det är så äckligt. Jag hör hur brosk krossas eller nånting, säger hon.

– Att bara se hur han fortfarande sitter över mig, men matar sig själv i ansiktet med sina egna knytnävar gör mig fruktansvärt rädd.

Enligt artisten är upprinnelsen till misshandeln att hon försökt avsluta förhållandet. Musikproducenten hävdar att grälet började när han kommit på artisten med att ljuga för honom.

I ett sms några dagar efter händelserna skriver musikproducenten till artisten att han betett sig ”som en jävla galning”:

”Det har bara byggt upp till ett stort åskmoln som slutet triggades igång av minsta lilla och med så mycket alkohol i den ekvationen så fanns det ingen spärr kvar och all frustration och ilska över allt välde ut över dig.”

På åklagarens fråga vad han menade med sitt meddelande säger musikproducenten under rättegången:

– Att jag slängde ut hennes telefon från fjärde våningen. Jag skrek och sa taskiga saker till henne. Oavsett vad jag tyckte att hon gjort innan så tycker jag att det var ett galet beteende och jag försökte på nåt sätt ta mitt ansvar.

Nekar till misshandeln

Han nekar till alla delar av misshandeln.

– Det har inte hänt, nej.

Åklagaren går igenom varje steg som artisten vittnat om och musikproducenten får bemöta det:

– Jag har inte tagit strypgrepp, absolut inte. Det är jag väldigt säker på.

Musikproducenten på väg in i rättegångssalen. Han har åtalats för att ha misshandlat en artist och tidigare flickvän, något som han nekar till.

Enligt musikproducenten var det istället ett högljutt gräl som pågick hela natten, där artisten försökte ge sig på honom och inte tvärtom.

– Vi skriker på varandra och hon börjar banka och knuffa mot mig, mot överkroppen. Då tar jag tag i hennes händer för att avvärja. Jag kommer ihåg att jag skriker på henne och säger en del väldigt elaka saker, säger han under tingsrättens förhör.

På åklagarens fråga om varför han menar att artisten skulle ha hittat på misshandeln svarar han:

– Hon kanske vill rikta uppmärksamheten på att det är jag som har gjort fel och inte hon. Varför vet jag inte. Det kan jag bara spekulera i.

Rättegången fortsätter nästa vecka.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Johnny Depp och Amber Heard-rättegången: Det här har hänt

ÄMNEN I ARTIKELN

Våldsbrott

Våldet mot kvinnor

Stockholms tingsrätt

Musik