Ulf Lundell har sagt upp kontakten med dottern Sanna Lundell

Kommenterade hans relation till 33 år yngre Ninna Prage

Ulf Lundell har sagt upp kontakten med dottern Sanna Lundell.
Det skriver rockräven själv i sin nya bok.
– Det är en form av känslomässig utpressning, säger Sanna Lundell till Expressen.

Ulf Lundell, 72, och Ninna Prage, 39, bekräftade förra sommaren att de har ett förhållande.

Hans dotter Sanna Lundell, 43, kommenterade då relationen i sin podd.

– Jag lyfte olika perspektiv på åldersskillnader i kärlek och vred och vände på det där ur ett lite mer allmängiltigt perspektiv.
Nu skriver Ulf Lundell i sin nya bok ”Vardagar 7” att han har brutit kontakten med sin dotter på grund av hennes uttalanden, skriver Expressen.
”Jag håller mig med vissa principer. Till exempel skulle jag aldrig skriva någonting om vilka mina barn har relationer, förhållanden till och med”, skriver Lundell i boken.

Han skriver också:
”Hon tar mina svarsmejl på hennes ’blandade känslor’ och kör ut dem i media. Ja, jag har sagt upp kontakten. Det finns faktiskt inget annat att göra”.

Ulf Lundell.
Ulf Lundell.

Sanna Lundell säger i en kommentar till Expressen:
– För mig är det något som har pågått i hela mitt liv, en form av känslomässig utpressning där en person ska äga hela narrativet, vilket han alltid har gjort och fortsätter att göra och genom avvisning domdera villkoren för hur relationen ska se ut.
När Ulf Lundells relation med Ninna Prage blev känd sa Sanna Lundell i sin podcast ”Inte din morsa” bland annat:
– Det är klart att det är lite roligt och smaskigt att han har träffat en kvinna som är betydligt yngre än honom själv i vanlig ordning.

Kärringskvalleri, skrev Lundell

I ett uppföljande avsnitt av podden berättade hon att hennes ord om relationen inte gick hem hos pappa Ulf.
– Jag fick ett mejl där han ondgjorde sig över att jag uttalade mig om hans relation. Han vill inte att jag på något sätt ska uttala mig eller tycka någonting om hans relationer, och framför allt inte offentligt. Han menade att det jag gjorde i vår podd var ”kärringskvalleri”, sa Sanna Lundell då.

Sanna Lundell.
Sanna Lundell.

I mejlet ska Ulf Lundell även ha hoppat på dotterns val av partner.

– Han bad mig att ta mig en titt i spegeln på vem jag själv är ihop med, nämligen en snubbe som gör reklam, och det är ju i hans värld det fulaste man kan göra.

Vill inte ha kontakt

Efter en kortare mejlkorrespondens skrev Ulf Lundell till sist att han inte längre vill ha någon kontakt med sin dotter.

– Jag har ingen förälder, det är smärtsamt. Jag har ingen relation med honom och jag mår bra av det. Jag försöker fylla mitt liv med relationer där det finns kärlek och där jag får vara älskad för den är är, säger hon i ett nytt avsnitt av podden.
Hon är också kritisk till att hennes pappa beskriver verkliga samtal och relationer och sörjer att han inte tycks vara intresserad av hennes eller hennes barns liv. Sanna Lundell har dottern Olga, 21, tillsammans med Wille Crafoord. Tillsammans med Mikael Perbrandt har hon sönerna Igor, 16, Lo, 12, och Fox, 4.
– Jag är väl ingen mästare på att uppskatta honom heller. Varför ska jag skicka en blomsterkvast på hans 70-årsdag när han inte kan säga grattis till att jag har fött ett barn? Där har ju hela relationen dött.

– Min pappa är inte död så jag kan inte sörja – men han är lika frånvarande som min döda mamma. Men jag älskar min pappa, även om det inte låter så just i dag, säger hon i senaste poddavsnittet.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE