Bryant: Är en multi-förlorande Grammisartist

Sofia Sundström/TT

Uppdaterad 2022-06-02 | Publicerad 2022-05-18

Miriam Bryant har chans på fyra Grammisstatyetter. Arkivbild.
Miriam Bryant har chans på fyra Grammisstatyetter. Arkivbild.

Miriam Bryant har nominerats till Grammisgalan massor av gånger – dock utan att vinna. På torsdag har hon chans på fyra statyetter.

– Jag önskar att det inte skulle betyda ett jävla piss, men alla som säger att de inte bryr sig om nomineringar ljuger, säger hon.

Tillsammans med Agnes och Snoh Aalegra ligger Miriam Bryant bäst till inför årets Grammisgala – de har alla fyra nomineringar var. 31-åringen från Göteborg har varit en återkommande gäst på den svenska musikgalan, men har trots det aldrig vunnit.

– Det är ett internskämt bland mina kollegor, att jag är en multi-förlorande Grammisartist, säger Miriam Bryant.

Hon har chans i kategorierna årets artist, årets album, årets textförfattare och årets låt. Att för en gångs skull faktiskt vinna skulle betyda ”lite för mycket”, konstaterar hon.

– Vissa försöker leka tuffa när de vinner, och säger att det inte betyder någonting. Jag är inte så bra på det där – det är klart att det betyder skitmycket. Jag vill vinna alla fyra, det hade varit hur fett som helst, säger hon och fortsätter:

– Det är därför jag egentligen inte vill gå på Grammisgalan, det är så mycket poserande. Jag tror att det skulle vara mycket trevligare om alla var ärliga med att det hade varit kul att vinna, säger hon.

Skadades på semestern

Flera av årets nominerade artister kommer att uppträda under galan. Förutom Miriam Bryant dyker bland andra Thomas Stenström, A36, Agnes och Alba August upp på scenen. Men att spela live är inte helt okomplicerat för Miriam Bryant.

För ett par månader sedan bröt hon benet på en skidsemester, och det har ännu inte blivit helt bra. Samtidigt är hon glad att hennes vårturné sköts upp till följd av pandemin – annars hade det påverkat hennes scenframträdanden ännu mer.

– Då hade jag behövt sitta ner hela giget, det var tur i oturen att vi fick skjuta på det. Det är fortfarande lite ”awkward” att röra på sig, man blir svag i hela kroppen, men mest knät. Jag kan inte röra på mig som jag skulle vilja, säger hon.

Ny musik

Parallellt med turnerandet jobbar Miriam Bryant på ny musik. Den är fortfarande bara i demo-stadiet, och hon vill inte avslöja särskilt mycket om soundet.

– Det blir säkert mörkt och melankoliskt som vanligt, men jag ska inte börja med metal i alla fall, jag håller mig till popvärlden, konstaterar Miriam Bryant.

TT: Även ditt senaste album är väldigt utlämnande. Hur var det att dela med sig av det?

– Jag gillar att visa mig sårbar, det har jag alltid gjort. Så fort jag började försöka sätta ord på det här svarta hålet i min själ har jag velat visa upp det och dela med mig, jag tror att det är ganska mänskligt, det är så vi försöker läka.

Grammisgalan sänds den 19 maj på TV4 Play. Amie Bramme Sey och Sofia Dalén leder galan.

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln