Camilla Läckberg rasar efter Sigge Eklunds uttalande

”Extremt obehagligt”

Publicerad 2022-06-04

Sigge Eklund kallar Camilla Läckbergs fördömande av Amber Heard för ”stenkorkat”.

Nu slår deckardrottningen tillbaka.

”Att degradera min åsikt till att jag dånar över Johnny Depp är helt ärligt ganska löjligt och nedlåtande, och ett rent sakfel i vad han påstår”, skriver hon på Instagram.

I ett Instagraminlägg skriver författaren Camilla Läckberg att hon inte tror ett dugg på Amber Heard. Läckberg har sett rättegången mellan skådespelerskan och Johnny Depp, och menar att Heard förstör för andra kvinnor.

Sigge Eklund: ”Svårsmält”

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Bland annat tog Alexander Schulman och Sigge Eklund upp författarens inlägg i sin podcast ”Alex & Sigge”.

– Att uppvigla 300 000 följare baserat på sina egna barnsliga drömmar om Jack Sparrow det är ju svårsmält, säger Sigge Eklund och syftar på den karaktär som Johnny Depp spelar i filmerna ”Pirates of the Caribbean”.

Sigge Eklund.
Sigge Eklund.

Han säger också att Läckberg fått uppbackning av sin man Simon Sköld i frågan, som även han publicerat inlägg på Instagram där han skriver att han inte tror på Amber Heard.

– Om de hade hållit sig till att hata Amber Heard, det hade varit en sak, men att vi till råga på det ska behöva läsa kärleksförklaringar till Johnny Depp som små tolvåriga flicktidningsläsare som tror att de vet något om honom... säger Eklund.

Bad om att bli blockad

Enligt Camilla Läckberg ska Eklund även ha skrivit en arg kommenterat till hennes inlägg om Amber Heard. Han tog snabbt bort kommentaren, men Läckberg hann ta en skärmdump.

”Kan jag bli blockad tack, så att jag slipper läsa den här typen av stenkorkade fördömande av en kvinna du inte vet nånting om?” ska Eklund ha skrivit.

Camilla Läckberg.
Camilla Läckberg.

Nu delar Läckberg med sig av sina tankar i ett nytt inlägg.

”Kommentaren från Sigge Eklund fick mig att studsa till trots att jag är ganska härdad. Den kändes både personlig och elak”, skriver hon.

Läckberg menar också att Eklund i podden lägger ord i hennes mun som hon aldrig uttalat.

”Jag har aldrig varit något Deppfan, och inlägget innehåller heller ingen hyllning av honom. Så att degradera min åsikt till att jag dånar över Johnny Depp är helt ärligt ganska löjligt och nedlåtande, och ett rent sakfel i vad han påstår”, skriver hon.

Camilla Läckberg och Simon Sköld.
Camilla Läckberg och Simon Sköld.

Camilla Läckberg: ”Krig”

Det är inte första gången som Eklund och Schulman pratar i negativ bemärkelse om Läckberg i podden.

”De gillar mig uppenbarligen inte. De respekterar mig uppenbarligen inte. Varför vet jag inte. Men ja, jag tycker det är extremt obehagligt. De är två mäktiga mediamän, med en rejäl megafon och vill de bedriva krig mot mig har de en rejäl arsenal till sitt förfogande”, skriver Läckberg.

Hon är osäker på varför hon ens skriver inlägget, men är säker på att det kommer att avhandlas i Eklund och Schulmans podd framöver.

”Jag lär säkert vara en fortlöpande följetong som löjeväckande seriefigur. Det kan jag inte göra något åt. Men det jag kan göra är att tala om att jag blir ledsen. Och att jag tar illa upp. Privat och personligt. Inte som offentlig person. Och det gjorde jag den här gången Sigge”, skriver Camilla Läckberg.

Alex Schulman och Sigge Eklund.
Alex Schulman och Sigge Eklund.

Jämförelsen med Monica Lewinsky

I ett meddelande till Aftonbladet bekräftar Eklund att han bad Läckberg om att bli blockerad från hennes Instagram.

”Jag bad om att bli blockad eftersom jag vägrar ta del av fler osmakliga spekulationer om Amber Heards mentala hälsa. Att Camilla Läckberg använder sitt inflytande och sin makt åt att ytterligare elda på pöbelns hat mot Heard är faktiskt ofattbart, med tanke på att vi inte vet nånting om vad som har hänt i det där destruktiva förhållandet. Det är min övertygelse att hatkampanjen mot Amber Heard i framtiden kommer att betraktas som en härdsmälta i paritet med häxjakten på Monica Lewinsky 1998”, skriver Eklund.

Han svarar inte på varför han tog bort kommentaren från Läckbergs Instagram.

Ifrågasätter Eklunds kommentar

Aftonbladet har sökt Läckberg. I ett nytt inlägg på Instagram har hon besvarat Eklunds kommentar till Aftonbladet.

”Var är mina spekulationer om hennes mentala hälsa? Aldrig sagt ett ljud om hennes mentala tillstånd, enbart sagt min uppfattning att hon ljuger efter att ha sett hela rättegången. Inte ett ord om hennes mentala hälsa”, skriver Läckberg.


TRAMSFRANS: Camilla Läckberg har länge varit en måltavla


Rockbjörnen

LÄS VIDARE