Tareq Taylor

Tareq Taylor stoppas från ännu ett samarbete

Bilden plockas bort

Av: 

Stina Dahlgren

NÖJE

Tareq Taylor verkar inte få någon julefrid än på ett tag.

Nu stoppas ännu ett samarbete på grund av att han ska vara julvärd på SVT.

”Det är klart att detta kan uppfattas som en koppling till julvärdsskapet”, skriver SVT:s presschef Camilla Hagert.

Nyligen stod det klart att tv-kocken Tareq Taylor, 52, är årets julvärd på SVT. Strax därefter valde han att avbryta ett samarbete han hade med snabbkaffemärket Nescafé, då han insåg att det kunde anses problematiskt. SVT:s julvärd får nämligen inte delta i några reklamsamarbeten veckorna innan och efter julafton.

– Jag förstår problematiken och lägger det här samarbetet på hyllan. Julvärdskapet är viktigt för mig och jag vill inte att det ska bli smittat, eller kunna ifrågasättas, sa han då till Göteborgs-posten.

Tareq Taylor är årets julvärd i SVT.

Bilden på Tareq Taylor bortplockad

Och nu har ännu ett samarbete avslutats. Under fredagen syntes han iklädd fotbollsklubben Malmö FF:s nya jultröja. Bilden fanns både på klubbens hemsida och på Instagram, skriver SVT. Nu är bilden bortplockad.

SVT:s presschef Camilla Hagert skriver att Tareq Taylor inte brutit mot något kontrakt. Däremot får företag inte på något sätt använda julvärdsskapet i sin marknadsföring, något som det kan tolkas som att Malmö FF gjort i detta fallet.

”I Tareq Taylors avtal med SVT står det att han inte får medverka i några reklamkampanjer två veckor före och två veckor efter julafton så han har i sammanhanget inte brutit något avtal. Men det är klart att detta kan uppfattas som en koppling till julvärdsskapet. Vi har fått besked att bilden nu ska plockas bort.” skriver hon till SVT.

Taylor får inte längre göra reklam för jultröjan.

”Ställde upp som Malmösupporter”

Aftonbladet har sökt Tareq Taylor. Hans manager Mikael Drené skriver till SVT att det hela inte har handlat om ett betalt samarbete.

”Tareq ställde upp som Malmösupporter när vi fick frågan. Vi förstår att man kan göra den kopplingen därför är bilden på Tareq nu borttagen från Malmö FF:s hemsida och sociala kanaler”, skriver Mikael Drené.

ANNONS

Ellos erbjuder 30% rabatt* på dyraste varan, gäller på fler än 500 varumärken. Din kod: 455709

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Kända svenskar berättar: Så var våra värsta jular

ÄMNEN I ARTIKELN

Tareq Taylor

SVT:s julvärdar

SVT, Sveriges Television

Malmö FF