Edvin Ryding om att bli smygfilmad i skolan: ”Lyxproblem”

”Young Royals”-stjärnan om toksuccén: ”Jobbigt ibland”

Edvin Ryding.
Edvin Ryding.

Han har gått från att vara en anonym tonåring till en superstjärna.

I en intervju med Aftonbladet berättar ”Young Royals”-stjärnan Edvin Ryding om glädjen – men också om den bisarra uppmärksamheten han upplevde i Paris. 

– Det var nästan pojkbandshysteri.

Skådespelaren Edvin Ryding, 18, har gått från i det närmaste totalt okänd till hyllad stjärna i Netflix-serien ”Young Royals”. Hans Instagramkonto har gått från 2 000 följare till 1,2 miljoner och ett inlägg kan rendera en halv miljon likes och tusentals kommentarer.

Han gestaltar karaktären Wilhelm i serien och i en intervju med Aftonbladet berättar Edvin Ryding att uppmärksamheten ibland kan ta sig enorma proportioner.

På grund av, eller kanske tack vare, Netflix internationella spridning kommer många av fansen från andra länder än Sverige.

”Det är bisarrt”

Hur upplever du succén och uppmärksamheten?

– Det är bisarrt, jag har fortfarande inte riktigt fattat det eftersom det är så stort. Jag hade verkligen inte förväntat mig det här. Men jag känner mig supertacksam, säger han och skrattar på frågan om han kunde ana det här:

– Gud, nej. Men jag tror det är omöjligt att förutsäga det. Det går inte. När man gör en sådan här produktion går det antingen jättebra eller jättedåligt. 

Omar Rudberg och Edvin Ryding.
Omar Rudberg och Edvin Ryding.
Omar Rudberg och Edvin Ryding i ”Young Royals”.
Omar Rudberg och Edvin Ryding i ”Young Royals”.

Eller så blir det en världssuccé.

– Ja, haha! På ett personligt plan känner jag mig inte så påverkad, jag har en väldigt bra relation till mina vänner och till min familj och känner verkligen att jag kan grunda mig i det. Men det är klart att det har påverkat mig yrkesmässigt. Nu förs det nya diskussioner som inte fördes tidigare vilket är jättekul.

Blir smygfilmad i skolan

Hur upplever du kändisskapet?

– Min grundkänsla är tacksamhet över att folk bryr sig om mig och för att serien har gått bra. Men sedan finns det vissa tillfällen då det är mindre kul. Att exempelvis bli smygfilmad i skolan är väl inte att föredra. Det kan jag tycka är jobbigt ibland, men det är väl också lyxproblem.

– Här i Sverige tror jag vi har en sådan respekt för integritet, man tror att det är värre att gå fram och störa än att smygfota. Jag var i Paris i somras och upplevde nästan en slags pojkbandshysteri, där gick folk verkligen fram. Det satt också 30-40 personer och väntade utanför restaurangerna när vi åt och där vi bodde. Det var bisarrt och då kände jag verkligen, är det mig som ni vill träffa?

Dejtar lite

Edvin Ryding blir något generad när vi frågor om inkorgen på sociala medier är proppfull med glada tillrop.

– Åh, jag vet inte… Jag missar en del kommentarer och meddelanden. Det är inte så mycket som man kanske kan tro. Men jag blir smickrad.

Då kommer den självklara följdfrågan, är du singel?

– Ja. Men jag dejtar lite. 

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN