Pappan matade katten med Sofia Wistams fingertoppar

1 av 3
NÖJE

Sofia Wistam råkade skära av sig fingertopparna som barn – då matade pappan katten med dem.

I podcasten ”Livshjulet” beskriver hon sin barndom som annorlunda.

– Min pappa var väldigt extrem, säger hon i podden.

I podden ”Livshjulet” öppnar tv-profilen Sofia Wistam, 50, upp sig om sin uppväxt. När hon var i sjuårsåldern bodde hon tillsammans med sin pappa på en ö, i ett hem som från början var en gammal mataffär. Maskinerna fanns kvar sedan gammalt, och därför brukade familjen skära frukostbrödet på en skärmaskin, berättar hon. Men en dag var olyckan framme, och när Sofia stod och skar bröd tog brödet slut, och istället skar hon av sig två fingertoppar – ända in till benet. Hon skrek rakt ut.

– Man blev rädd för det sprutar ju blod. Och då kom min styvmamma och så kom min pappa. Då blev det diskussion och tillslut så sa min styvmamma att ”nu måste vi åka till sjukhuset för man kanske kan sy fast fingertopparna”, säger hon i podden.

– Men då sa min pappa ”Nej, men det går inte, för jag har matat katten med dem”, säger Sofia Wistam i ”Livshjulet”.

”Det var väldigt sorgligt”

Pappan hade tagit fingertopparna och slängt ner dem till katten direkt när han upptäckte vad som hänt. I dag är fingertopparna platta och nerverna ligger utanpå, och är därför väldigt känsliga, berättar hon i podcasten. Men Sofia Wistam vill inte beskriva sin uppväxt som dålig, utan snarare annorlunda.

– Jag hade en pappa som var väldigt speciellt och jag har aldrig fått någon julklapp eller födelsedagspresent eller så. Jag förväntade mig inte det av min pappa, eftersom jag visste att han var sån, säger hon i podden.

Enligt Sofia Wistams egen tolkning är det anledningen till varför hon idag samlar på leksaker – speciellt de som är färgglada och av plast. Trots sin annorlunda barndom var det kämpigt efter att pappan gick bort för två år sedan.

– Det var väldigt sorgligt och väldigt knasigt att bli av med en förälder. För man har ju något behov av dem även om man inte möts och träffas varje dag och pratar så har man ett behov av att föräldrar ska finnas där. Det blev otroligt tomt och jag är arg ibland, säger hon i podcasten.

Nöjesbladet har sökt Sofia Wistam för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Katter