Fredrik Eklunds tårar i barndomshemmet

”Här är en konstig gubbe som står och gråter från New York”

1 av 4
NÖJE

Fredrik Eklund återvänder till sina rötter i senaste avsnittet av Toppmäklarna.

Det blir ett minst sagt känslomässigt besök i barndomshemmet.

– Vad pinsamt. Här är en konstig gubbe som står och gråter från New York, säger han i programmet.

Stjärnmäklaren Fredrik Eklund, 39, återvänder till sitt barndomshem i Stockholmsförorten Akalla i dagens avsnitt av Toppmäklarna i Kanal 5. När han går runt i området blir han märkbart tagen.

– Tiden är så sjuk, för ingenting har förändrats egentligen. Allt förändras, jag förändras, jag blir gammal. Men det här är exakt samma som när jag växte upp, säger han.

Han promenerar runt i den lilla skogen utanför lägenhetshusen där han lekte som barn. När han får syn på samma gungställning som han mindes från sin barndom springer han mot den. Med tårarna rinnandes ringer han sedan på ytterdörren till sitt barndomshem.

– Vad pinsamt. Här är en konstig gubbe som står och gråter från New York, säger han.

”Tårarna har suttit inne”

Det var 28 år sedan Fredrik Eklund senast befann sig i hemmet, där han bodde tillsammans med föräldrarna och sin bror, författaren och poddaren Sigge Eklund, 42. Familjen flyttade från hemmet när Fredrik Eklund var tolv år gammal.

– Förlåt att jag gråter. Det är lyckliga tårar, det är inte sorgsna tårar, bara för att förklara. Herregud, vilken jävla pers. Förlåt, pinsamt, säger han när han torkar sina tårar i köket där han brukade äta middag som liten.

Toppmäklaren går husesyn och tittar in i sitt gamla rum.

– Jag hade palmplanscher med Maldiverna på väggarna, jag drömde mig bort från vinter-Sverige redan då.

Efter besöket har han svårt att samla sig.

– Jag tror att de här tårarna har suttit inne, alltså fina tårar, jag känner lättnad att de har kommit ut på något sätt, säger han.

Toppmäklarna har säsongspremiär onsdag den 12 april klockan 20.00 på Kanal 5.

ARTIKELN HANDLAR OM