Håkan Hellström: ”Kommer vara borta flera år”

avLouise Åström

Tar paus på obestämd tid

Sommarens turné blir den sista för Håkan Hellström på flera år.

Nu tar han paus.

– Det är inget avsked, säger han i en intervju med Svenska Dagbladet.

Håkan Hellström har gjort succé och sålt ut Ullevi flera gånger om de senaste åren. Sommarens turné ”Rullande åska” blir den sista på ett bra tag. Nu meddelar han att han kommer att ta paus i flera år.

– Jag kommer vara borta i några år nu, säger han. Jag kommer inte tillbaka nästa år och jag kommer nog inte tillbaka året efter det. Det är därför vi gör den här extra turnén i sommar, för att alla som inte kom in förra året ska kunna se oss, säger Håkan Hellström i en intervju med Svenska Dagbladet.

”Inget avsked”

Han är däremot tydlig med att han inte slutar som artist.

– Det är inget avsked, men det tar lite tid att göra nya låtar och jag tror att det är bra om det tar lite tid. Kolla på Henrik Berggrens skiva, den tog 14 år och hur bra blev inte den? Ju längre tid, ju bättre skiva, säger han.

Hellström har precis fått sitt tredje barn. I augusti 2016 släppte han sitt åttonde studioalbum ”Du gamla, du fria”. Sedan dess har han hunnit med en vinterturné och är nu ute på sin sommarturné . Första spelningen ägde rum i Berlin den 27 maj. Turnén avslutas i Göteborg den 29 juli.

Nöjesbladet har sökt Håkan Hellström.

ARTIKELN HANDLAR OM