Joakim Lundells diss mot Youtube-galan: ”Den är korrupt”

1 av 2 | Foto: Magnus Sandberg
Joakim ”Jockiboi” Lundell.

avMathilde Albinsson

NÖJE

Nordens största Youtube-gala ”Guldtuben” arrangeras under lördagskvällen.

Men Joakim Lundell, som tillsammans med frun Jonna är nominerad till ”Årets Youtuber” är kritisk – och kallar eventet ”korrupt”.

– Man hoppas ju att det går rätt till under galan, säger han till SVT Nyheter under Röda mattan-minglet.

I kväll ska Sveriges mest framgångsrika innehållskreatörer på sociala medier koras i Youtube-galan Guldtuben.

Bland de favorittippade att kamma hem stortiteln ”Årets Youtuber” finns Therese Lindgren samt duon Jocke och Jonna. Men Joakim Lundell, som tidigare gått under namnet ”Jockiboi”, dissar årets gala, som menar att ”den är korrupt”.

– Det är ju ett nätverk som anordnar den här galan och de har ju sina Youtubers och ju mer de är framgångsrika ju mer tjänar nätverket pengar. De andra nätverken vill ju vara med och anordna Guldtuben för att det ska bli rättvist, men Splay vill ju inte ta in någon, säger han till SVT Nyheter på det inledande Röda mattan-minglet.

Borde byta namn

Han föreslår även att Guldtuben borde få ett helt nytt namn.

– Jag kan personligen tycka att man bör döpa det till ”Splay-tuben” om de som nätverk vill anordna något så kan ju deras Youtubers tävla. Jag tycker att det ska vara öppet, röstningen ska vara övervakad och det ska gå rätt till först och främst.

Men att galan kommer att bjuda på en maffig kväll är Joakim Lundell dock inte orolig över.

– Splay är fantastiska på att göra en grym live-sändning, inget snack. Man hoppas ju att det går rätt till under galan, så är jag nöjd och glad, säger han till SVT Nyheter.

Joakim Lundell och frun Jonnas Youtubekanal har över 640 000 prenumeranter.

Guldtuben anordnades för första gången 2014 och blev snabbt det mest omtalade eventet bland Youtubers. Nordens största Youtube-gala intar i år Cirkus i Stockholm den 3 juni och går att se live på Viafree samt Splay Sveriges Youtube-kanal.

ARTIKELN HANDLAR OM

Guldtuben

Youtube

Cirkus