Extra allt i återkomsten av ”Wahlgrens värld”

Bianca: ”Jag är nedstämd, deprimerad och väldigt lättretlig”

1 av 6
NÖJE

Mer drama, fler tårar, starkare kärlek, högre skratt och mycket mer mormor i rutan.

När ”Wahlgrens värld” snart kommer tillbaka snålas det inte. På något.

– Bianca mådde inte så bra och tog ut det ganska mycket på mig och sin omgivning, säger Pernilla Wahlgren.

I en intervjusituation beter sig familjen Wahlgren som vid alla andra tillfällen. Det är ett genuint, ytterst skämtsamt klimat inbakat i ett högt tempo.

Den där jordnära attityden har gjort ”Wahlgrens värld” till en av de mest älskade tv-serierna i Sverige. Alldeles snart börjar den andra säsongen att sändas, men något utrymme för premiärnerver finns inte.

– Det var mer första gången. Nu vet ju folk hur vi är och vi vet vad vi vill ha för känsla i programmet. Sedan kommer det alltid vara vissa som tänker ”nämen gud vad ni bråkar” och så ställer de sig på olika sidor. Vissa håller med mig och vissa håller med Bianca, säger Pernilla Wahlgren, 49.

”Gud vad skönt om du flyttar hemifrån”

Bara dagarna innan inspelningen skulle börja tog det slut mellan Bianca Ingrosso, 22, och Philippe Cohen. Det kommer att sätta sina spår i de första avsnitten, berättar hon.

– Jag är nedstämd, deprimerad och väldigt lättretlig. Så vi har ett tjafs och jag kallar mamma ett väldigt fult ord, vilket jag skäms över, säger Bianca.

– Vi var lite trötta på varandra då. Bianca mådde inte så bra och tog ut det ganska mycket på mig och sin omgivning. Så just då kände jag faktiskt ”gud vad skönt om du flyttar hemifrån”. Men i dag känner jag inte så, fyller Pernilla i.

Christina Schollin, 79, är inte särskilt van vid bråk, men tycker själv att dottern och barnbarnet hanterar det väl.

– De bråkar, försonas och...

– Har sex, skämtar Pernilla Wahlgren och ett skrattkalas utbryter.

Just den typen av underlig humor tror de går hem hos tv-tittarna och det är en faktor till att programmet har blivit en succé. En annan faktor är den starka sammanhållningen som sträcker över tre generationer, där gemensamma intressen och ren glädje sägs vara hemligheten.

Har chans på tre kristaller

Nu på fredag kväll hålls årets Kristallengala där ”Wahlgrens värld” har nominerats i kategorierna Årets program, Årets tv-personlighet och Årets realityprogram. Det är fler nomineringar än något annat program och ingen i familjen har riktigt kunnat smälta det än.

– Jag fattar inte ens att folk kollar på vårt program. Jag går fortfarande på stan och tror att ingen vet vem jag är, jag känner bara mig så himla vanlig. När folk säger att jag är deras största förebild är det bara ”va!?”, säger Bianca.

– Men vi blir jätteglada om vi tar hem det såklart.

Pernilla Wahlgren känner sig också smickrad över nomineringarna och alla fina kommentarer hon får ta emot både på stan och i sociala medier.

– Vi är skitglada hur det än går. Det är jättekul att folk redan frågar efter nästa säsong och verkligen längtar efter den.

”Jag blir mormor med hela svenska folket”

Nu i den kommande säsongen får Christina Schollin mycket mer air-time.

– Jag är med mera, om de inte väljer att klippa bort mig. Och jag retar mig inte på någon. Jag blir mormor med hela svenska folket, säger hon.

– Ja, jag blev helt kär i mormor på nytt, säger Bianca som har sett de fem första avsnitten.

Vad är det tv-tittarna kommer att se i andra säsongen av ”Wahlgrens värld”?

– Skratt, gråt, turbulens, drama. Och förhoppningsvis känner de kärleken som vi har för varandra, säger Pernilla.

– Gillade du förra säsongen kommer du att älska denna, för det är mycket mer av allt, säger Bianca.

– Extra allt. Extra allt kommer det att bli, säger Christina.

Säsong två av ”Wahlgrens värld” har premiär den 7 september i Kanal 5.

FAKTA

Christina Schollin om sitt barn och barnbarn

Tankar om Pernilla: ”Vi har aldrig varit oroliga för Pernilla. Hon har så mycket som hon har fått med sig hemifrån, det här med frihet under ansvar. Hon har verkligen klarat sig väldigt bra genom alla svårigheter. Det har inte varit ett lätt liv men hon har en sådan jäkla styrka, ett sådant go och en härlig personlighet. Vi är jättestolta. Men hon pratar så jäkla fort.”

Tankar om Bianca: ”De här barnen som Pernilla har fått har sådana fantastiska personligheter allihop. Det är oerhört turbulent, kärleksfullt och kraftfullt. Den här tjejen är så himla kärleksfull och ömsint. Hon har så många fina egenskaper och jag är så himla glad att jag får vara med och uppleva dem.”

FAKTA

Bianca Ingrosso om sin mamma och mormor

Tankar om Pernilla: ”Det bästa med mamma är att jag aldrig har träffat en person som har en sådan ballans i livet med allting. Jag har aldrig träffat någon som jobbar så hårt som hon gör. Alltså inte bara nio till fem utan morgon till nästa morgon. Och ändå hinna ta hand om barn, umgås med vänner, ha kul... Alltså, det många gör på en hel vecka gör hon på en dag. Hon har hur många tjejkompisar som helst och alla älskar att vara med henne. Hon är också en extremt rolig mamma som är duktig på att laga mat. Hon får det på något sätt alltid att fungera. Sedan är hon fett snygg också. Hon är en riktig buisnesswomen och entreprenör som alltid tar den jobbiga vägen. Men det är hennes väg. Och sen så har hon också en sida där hon blir galen. Men det har vi alla.”

Tankar om Christina: ”Det finns inget ont att säga om mormor. Hon är bara genuint omtänksam och snäll rakt igenom. Hon vill allas väl och tycker alltid fint om alla. En typisk mormor med stor famn. Men hon kan vara lite för naiv ibland. Hon säger inte till när något är fel, och det är jättebra också. Men hon har inte det här lite mer bestämda.”

FAKTA

Pernilla Wahlgren om sin dotter och sin mamma

Tankar om Bianca: ”Bianca är ett kraftpaket. När hon har PMS är hon inte den roligaste att hänga runt. När hon mår bra får man otroligt mycket energi och glädje. Vi har jätteroligt ihop och jag uppskattar så mycket att hon uppskattar mig, för det har inte alltid varit så. Vi kan fortfarande bråka men vi är tighta på ett otroligt fint sätt. Vi har väldigt roligt tillsammans och jag älskar att mina barn gillar att hänga med mig. Så Bianca är otroligt mycket kärlek, och lite ’pain in the ass’ också.”

Tankar om Christina: ”Jag bara håller med Bianca. Vi tycker precis likadant faktiskt. Hon är väldigt gullig. Och vacker. ”