Ullevi

Peter Jöback tar sitt drömprojekt till Ullevi

Musikalstjärnorna intar arenan: ”Fantastiskt”

Av: 

Jens Peterson

NÖJE

Musikalfebern växer.
Nu tar Peter Jöback sin ”I love musicals” till Ullevi tillsammans med Helen Sjöholm och Tommy Körberg. Den 17 juni intar de arenan i Göteborg.
- Det känns fantastiskt att ta mitt drömprojekt ”I love musicals” till landets mest klassiska sommararena, säger Peter Jöback.

Förutom de svenska huvudpersonerna ska tre internationella musikalstjärnor vara med på galan. Allstars är titeln på årets stora konsert.

Varför Ullevi?

– Jag har gjort ”I love musicals” i tre år och det har blivit större och större, säger Peter Jöback. Jag kände att det vore kul att stå på Ullevis scen, att jag måste våga. När jag turnerade med Helen sist var det utsålda arenor och sådan kärlek från publiken till genren. Det blir en grand finale. Sedan ska jag göra ett uppehåll med musikaler.

– Tommy Körberg är min store idol´ han är en anledning till att jag sjunger, säger Peter Jöback. Helen är bäst i världen. Jag fattade mod att fråga och de tackade ja. Vi tre har aldrig gjort något tillsammans.

Vad lockade er andra?

– Jag har aldrig sett mig på Ullevi, säger Helen Sjöholm. Men när det kom upp kändes det kul. Det är en storskalig arenaproduktion och Peter och jag hade så kul på förra turnén.
Har ni egna Ullevi-upplevelser?
- Jag var på skolresa i Göteborg när jag var 12 år, säger Helen Sjöholm. Den 11 juni 1983 spelade David Bowie där och min klass och jag stod utanför Ullevi då. Jag var aldrig inne på Ullevi.

– Jag såg Springsteen där 1985, säger Tommy Körberg. Och Rolling Stones när de var så fruktansvärt dåliga 2007. Jag sjöng ”Anthem” i folkdräkt vid invigngen av friidrotts-VM på Ullevi. Jag slipper folkdräkt nu.

– Jag har inte varit på konsert på Ullevi, säger Peter Jöback.

Vad är fördelarna med en arena?

– Det är stora episka låtar. Det är mäktigt när människor samlas till en stor grej, säger Peter Jöback. Det är en galakväll. En hommage till genren som betytt mycket för oss alla. Vi har stor orkester och dansare. Det blir sjukt roligt.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

Hbo Max

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Ullevi

Peter Jöback

Tommy Körberg

Helen Sjöholm

Musikal