Stor skattesmäll för stjärnbloggaren Kissie

Bloggaren Alexandra ”Kissie” Nilsson, 25, ska betala 160 000 kronor i skatteböter.

Det har Skatteverket beslutat, skriver nyhetsbyrån Siren.

Skatteverket grundar sitt beslut på att Kissie inte redovisat förmåner och intäkter, som till exempel skönhetsprodukter som företag skickat till bloggaren, och som hon sedan gjort reklam för.

I beslutet skriver Skatteverket att det rör inkomståret 2013 och att inga förmåner redovisats i deklarationen, trots att det framgår i Kissies blogg att hon tagit emot gratisprylar och tjänster, däribland inköp av lösnaglar och semesterresor.

”Ett sätt att skapa intresse”

I ett svar till Skatteverket förklarar Kisse att allt som skrivs i bloggen inte är verkligt, utan snarare ”ett sätt för att skapa intresse”. Men Skatteverket köper inte förklaringen och hänvisar istället till utdrag ur Kissies blogg:

”Jag menar varför ska jag spendera pengar på kläder och sånt, jag äger ju ett klädföretag och alla företag vill sponsra mig lixom hah”, skriver hon.

Skatteverket bedömer det också som att Kissie gjort ”stora inbesparingar av privata levnadskostnader genom sin verksamhet.”

Anmälts för smygreklam

Det är inte första gången Kissie hamnar i blåsväder på grund av sin blogg. Så sent som i september anmäldes hon av konsumentombudsmannen (KO) för att ha gjort smygreklam för mobilåtervinning.

Nöjesbladet söker Kissie.

Kissie: ”Skämdes väldigt mycket”
Publisert: