Damian Lewis

Damian Lewis hyllning till sin döda fru: Hon visade ingen bitterhet

Skådespelaren Helen McCrory dog i cancer – blev 52 år

Av: 

Sandra Wejbro

Helen McCrory och Damian Lewis.
Helen McCrory och Damian Lewis.

NÖJE

För några dagar sedan förlorade ”Homeland”-stjärnan Damian Lewis sin fru, skådespelaren Helen McCrory.

Nu hyllar han henne i en text som publicerats i brittiska Sunday Times.

”Hon har varit som en meteor i våra liv”, skriver han.

I fredags kom beskedet att skådespelaren Helen McCrory har dött, 52 år gammal. Hon är känd från bland annat ”Peaky blinders”, ”Harry Potter” och ”James Bond”.

Helen McCrory dog i sviterna av cancer.

Hennes make, Damian Lewis, 50, publicerade på söndagen en hyllning i Sunday Times, där han skriver att McCrory ”till och med var mer briljant som människa än hon var som skådespelare”. Sjuksköterskorna som behandlade henne för cancern såg fram emot att träffa henne, för att hon ”gjorde deras dagar bättre”.

”Jag har aldrig känt en person som kunnat njuta så mycket av livet. Hennes förmåga att leva i nuet var inspirerande. Hon var inte intresserad av navelskåderi. Hon hade inget eget intresse av självreflektion; hon trodde på att se utåt, inte inåt. Därför kunde hon lysa upp andras liv så starkt”, skriver Damian Lewis.

Helen McCrory och Damian Lewis på premiären av ”Once Upon A Time in Hollywood” 2019.

Uppmanade maken att ”skaffa flickvänner”

Han minns sin fru som en kvinna som var ”rolig som fan”, men som kunde bli ”magnifikt arg, arrogant, avvisande. Strålande”. Först och främst var hon en lycklig person, skriver Lewis.

Även inför döden hade McCrory humor. Enligt Lewis sa hon åt honom att ”skaffa massor av flickvänner” efter hennes bortgång, men ”försök åtminstone att ta dig igenom begravningen utan att hångla med någon”.

”Jag saknar henne redan”, skriver han. ”Hon har inte visat någon rädsla, ingen bitterhet eller självömkande, hon ingöt oss bara med modet att gå vidare och insisterade på att ingen skulle vara ledsen, för hon var lycklig. Hon gör mig förbluffad. Hon har varit en meteor i våra liv”.

Helen McCrory och Damian Lewis gifte sig 2007, och tillsammans har de två barn. 2017 tilldelades hon hedersmedaljen Brittiska imperieorden (OBE) av drottning Elizabeth.

ANNONS

Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger till bra priser!

Extern länk från Ellos

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Bröllopslycka för 80-talsstjärnan

ÄMNEN I ARTIKELN

Damian Lewis

Helen McCrory