Let’s dance

Carolas ångest: Vill vara som Kristin Kaspersen

”Känner mig inte bara undermålig”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Det var Kristin Kaspersen som övertalade henne att ställa upp i ”Let’s dance”.

Nu kämpar Carola Häggkvist mot ångesten att inte leva upp till sina egna högt ställda krav – och viljan att leva upp till vännens danssuccé.

– Hon är som en gummikvinna jämfört med mig.

Carola Häggkvist, 54, är van vid att äga scenen när hon intar den. Därför får hon ångest när hon försöker leva upp till sina egna högt ställda krav i ”Let’s dance”.

– Jag känner mig inte bara undermålig, det är en krock i mig, säger hon.

– Jag står ju på scenen, det ska vara min hemmaplan. Och så får jag inte till det som jag vill. Det blir en fight. Jag gör inte en så snygg arm som jag vill, jag står på fel fot. Det är som att jag inte skulle träffa tonerna när jag sjunger.

Carola Häggkvist och Tobias Karlsson på dansgolvet.

Foto: Annika Berglund

Kristin Kaspersen är förebilden

Hennes danspartner Tobias Karlsson, 43, är med under intervjun och försöker flika in att han är mycket imponerad över hur snabbt Carola lärt sig danserna, men hon fortsätter:

– Det är en kamp inom mig. Förväntningarna på mig själv. Det har varit en läxa och det är bara att gilla läget. Jag blir ödmjuk och jag har ju vetat inför att det är jättesvårt. Min förebild och idol i det här är ju Kristin Kaspersen, men hon är som en gummikvinna jämfört med mig.

Programledaren Kristin Kaspersen, 51, som är mamma till Carolas ”Let’s dance”-konkurrent Filip Lamprecht, 24, gjorde själv succé i TV4:s dansprogram 2019 och tog hem slutsegern.

Kristin Kaspersen vann ”Let’s dance”.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

”Vågen visar samma”

Anar jag att du är lite avis på Kristin Kaspersen?

– Haha nej, jag älskar Kristin. Hon var den som peppade mig att vara med. Jag hörde av mig till henne och frågade hur hon tyckte att det var och hon sa: ”Det är klart att du ska vara med, det är det bästa jag har gjort”.

Carola brister ut i skratt:

– Ja, det var väl en sanning med modifikation, kan jag känna. Alltså det här är ju jättekul, jag känner hur alla hejar och jag kommer i den här fina klänningen, bara en sån sak. Vågen visar samma, men det har väl skett en del omförflyttningar av muskler i alla fall.

”Let’s dance” sänds i TV4 lördagar 20.00.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa


Fräckt allsvenskt drag på Europatipset | Ta rygg på expertens system
Publisert:

LÄS VIDARE

Carolas stöttning från danspartnern

ÄMNEN I ARTIKELN

Let’s dance

Carola Häggkvist

Kristin Kaspersen

TV4