Qristina Ribohns coronailska: ”Fruktansvärt egotrippat”

”Farmen”-profilens hårda ord om slarvet

Realityprofilen Qristina Ribohn.
Realityprofilen Qristina Ribohn.

Nyblivna pensionären Qristina Ribohn är inte speciellt rädd för coronaviruset.

Däremot riktar hon sin ilska mot de personer som inte tar restriktionerna på allvar.

– Jag önskar att varenda en som inte tar sitt ansvar i den här pandemin råkar ut för den, säger hon till Aftonbladet.

Realityprofilen Qristina Ribohn, 65, slog igenom stort i ”Farmen” 2001 och har sedan dess gjort ytterligare 40 tv-produktioner. Men för fyra år sedan drog hon sig undan rampljuset efter sin medverkan i ”Realitystjärnorna på godset”.

I oktober i år gick hon även i pension efter många år som KBT-behandlare och drogterapeut.

– Det känns som jag har väntat på det ganska länge faktiskt. Det är ganska skönt att slippa en massa måsten, säger hon.

Qristina Ribohn slog igenom i ”Farmen” 2001.
Qristina Ribohn slog igenom i ”Farmen” 2001.

Livet under pandemin

Hon bor i Karlshamn i en lägenhet precis vid havet och hennes vardag är sig lik trots pandemiläget.

– Jag är ute i skogen mycket med min hund. Jag är väldigt introvert, så det här med corona har inte haft någon negativ inverkan, om jag får uttrycka mig lite klumpigt, på mitt liv.

– Jag lever som vanligt, jag undviker folk, det har jag ju alltid gjort, förutom i min officiella roll då, lägger hon till.

”Det är fruktansvärt egotrippat”

Är du orolig att bli smittad?

– Får jag det så får jag det, och då får jag försöka lösa situationen utifrån det, men jag går inte runt och tänker på det.

Däremot är hon minst sagt upprörd över de personer som inte tar restriktionerna på allvar.

– Jag önskar att varenda en som inte tar sitt ansvar i den här pandemin råkar ut för den, om jag uttrycker mig på det sättet. Jag tycker det är väldigt svagt att inte ta ansvar.

– Det är så fruktansvärt egotrippat och ansvarslöst att inte försöka följa de rekommendationer vi faktiskt får. Annars tar det aldrig stopp, säger hon.

Qristina Ribohn gick i pension i oktober i år.
Qristina Ribohn gick i pension i oktober i år.

Vad tänker du om framtiden?

– Jag tänker fortsätta att sköta mitt, ta det lugnt, ta dagen som den kommer och bara vara pensionär helt enkelt. Sedan får nya krafter, den nya generationen, försöka lösa den här härdsmältan ekonomiskt och allting som blev rätt och fel och kunde gjorts annorlunda i den här pandemin.

– Det ligger inte på mitt bord att blanda mig in i det överhuvudtaget åldersmässigt om man säger så. Det är en helt annan generation som får ta över det.

”Realitystjärnorna på godset” 2015. Victoria Silvstedt, Jan Emanuel Johansson, Tore Kullgren, Robert Andersson, Meral Tasbas, Kristian Täljeblad, Isabel Adrian och Qristina Ribohn.
”Realitystjärnorna på godset” 2015. Victoria Silvstedt, Jan Emanuel Johansson, Tore Kullgren, Robert Andersson, Meral Tasbas, Kristian Täljeblad, Isabel Adrian och Qristina Ribohn.

Umgås med Sean Connery-kopian

I framtiden blir det absolut ingen mer medverkan i tv understryker hon klart och tydligt. Hon njuter av pensionärslivet och på kvällarna läser hon eller tittar på brittiska deckare i favoritfåtöljen.

– Jag umgås lite med mina vänner. Men det är inte så att vi springer in över trösklarna hos varandra, det har vi aldrig gjort.

Ibland träffar hon sin ”Sean Connery-kopia” som hon umgåtts med i 32 år. Men de bor inte tillsammans och det kommer de heller aldrig att göra, säger hon.

– I det stora hela är jag väldigt nöjd. Man måste få säga det i det här utgångsläget.

Publisert:

LÄS VIDARE