19-åriga Netflix-stjärnan drabbad av bröstcancer: ”En på miljonen”

Skriver själv om känslorna efter diagnosen

Miranda McKeon på Instagram.
Miranda McKeon på Instagram.

Miranda McKeon, 19, har drabbats av bröstcancer.

Nu delar hon med sig av den tuffa nyheten och sina känslor kring diagnosen på sina sociala medier.

Den unga Netflix-stjärnan, Miranda McKeon, 19, känd för sin roll som Josie Pye i Netflix-serien ”Jag heter Anne” har drabbats av bröstcancer. Det var i ett inlägg på Instagram som hon berättade om den tuffa nyheten.

”Det är med ett tungt men hoppfullt hjärta som jag delar med mig av nyheten att jag nyligen diagnostiserats med bröstcancer” skriver McKeon i inlägget. ”Chanserna att få bröstcancer i denna ålder är en på miljonen!” fortsätter hon och lättar på stämningen med ett skämt om att hon är unik.

I inlägget publicerar stjärnan handskrivna brev som beskriver dagarna efter beskedet, att de var fyllda med bland annat telefonsamtal och läkarbesök. Hon förklarar även varför hon väljer att vara öppen med diagnosen och menar att hon vill visa att sociala medier endast visar en bråkdel av vad som faktiskt händer i livet.

”Jag tar mig an en resa som inte var mitt val, men en resa som jag vet att jag kan klara av”, skriver hon i brevet.

Miranda McKeon i serien ”Jag heter Anne”
Miranda McKeon i serien ”Jag heter Anne”

”En förlust”

McKeon fortsätter att publicera om diagnosen och i det senaste inlägget får följarna se de mer tuffa känslorna. Hon har fått information om hur det kommande året kommer att se ut och menar att det känns som en förlust, att hon inte längre kommer orka med det hon älskar mest.

”Jag kan inte sova, och jag älskar att sova. Jag har ingen aptit och jag älskar mat. Jag saknar känslor, något som de som träffat mig vet att jag har MYCKET av”, skriver hon bland annat. Hon avslutar med några hoppfulla ord om att hon vet att hennes favoritsysslor kommer komma tillbaka.

Miranda McKeons kommentarsfält fylls av peppande ord från hennes följare som uppskattar att hon delar med sig av sina känslor och tankar.

Publisert:

LÄS VIDARE