Alexander Abdallah om sin ångest och OCD

”Kommer att finnas där resten av mitt liv”

Alexander Abdallah.
Alexander Abdallah.

Alexander Abdallah har haft panikångest och OCD sedan tonåren.

Nu berättar han att det är tack vare det som hans karriär som skådespelare tagit fart.

– Jag hade aldrig varit så kreativ eller konstnärlig utan den, säger han i en intervju med King magazine.

Alexander Abdallah, 28, slog igenom stort när han gjorde rollen som Salim i ”Snabba cash”. Över en natt blev han någon som nästan alla kände igen, och numera rullar jobberbjudanden in från alla håll.

Alexander Abdallah.
Alexander Abdallah.

Alexander Abdallah om sin OCD

I en intervju med King magazine berättar skådespelaren att han aldrig hade tagit sig så långt i livet om det inte vore för en sak.

– Jag hade aldrig varit där jag är idag utan min ångest. Jag hade aldrig varit så kreativ eller konstnärlig utan den, säger han till tidningen.

När han var tolv år fick han diagnosen OCD, det vill säga ett tvångssyndrom. Det övergick senare till GAD – generaliserat ångestsyndrom. Han kunde lätt fastna i tankar och kunde inte komma ur dem hur han än försökte.

– Sedan kom panikattacker och sådant. Idag accepterar jag ångesten, den kommer att finnas där resten av mitt liv – mer eller mindre beroende på hur jag sover och sköter mig själv, säger Alexander Abdallah.

Alexander Abdallah som Salim i ”Snabba cash”.
Alexander Abdallah som Salim i ”Snabba cash”.

Tar medicin mot ångest

Idag hanterar han sin ångest genom medicinering och genom att äta sunt.

– Jag insåg att den inte skulle försvinna av sig själv och jag behövde göra något åt saken. Så jag började äta medicin efter gymnasiet.

På sin överarm har han tatuerat in ”OCD” och ”GAD”, som en påminnelse.

– Det är en del av mig som jag måste vara stolt över, det är därför jag kan skriva det på min kropp, säger Alexander Abdallah.


Fakta: OCD, obsessivt-kompulsivt syndrom (tvångssyndrom)


Psykisk störning som yttrar sig i tvångstankar och tvångshandlingar, eller endera av dessa, i sådan utsträckning att de skapar betydande problem för personen, är mycket tidskrävande eller hindrar honom eller henne från att fungera yrkesmässigt eller i relationer till andra människor.
 
Källa: Psykologiguiden.se.


Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE