Martin Timells advokat: Förnekar alla anklagelser

Av: Helena Trus, Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Martin Timell, som misstänks för våldtäkt, har inte velat kommentera anklagelserna.

Men nu svarar tv-profilens advokat, något som Expressen först rapporterade om.

– Han förnekar samtliga saker som skulle kunna ligga honom till last, säger advokaten Hanna Lindblom till Nöjesbladet.

Aftonbladet har tidigare rapporterat om den förundersökning som inletts mot Martin Timell.

Det var i samband med en personalfest 2008 som Martin Timell ska ha stuckit handen innanför en ”Äntligen hemma”-medarbetares bikinitrosor när flera kollegor satt i en badtunna.

I slutet av oktober valde kvinnan att polisanmäla händelsen, något hon menar TV4 borde ha gjort.

Martin Timell har tidigare valt att inte kommentera händelsen och förundersökningen. Men nu svarar Timells advokat, Hanna Lindblom, vilket Expressen var först att rapportera om.

Riktar skarp kritik

Nöjesbladet har varit i kontakt med Lindblom. Enligt henne förnekar Timell samtliga anklagelser.

– Det har inte kommit så långt än, men det som eventuellt kommer kunna ligga honom till last kommer han att tillbakavisa. Han förnekar samtliga saker som skulle kunna ligga honom till last, säger Hanna Lindblom.

Hon förklarar att de även välkomnar utredningen.

– Vi välkomnar de här utredningarna, att det sköts av polis och åklagare i stället för att det som nu, varit i morgonsoffor, i artiklar och av personer som vill figurera i media på olika sätt.

Hanna Lindblom räknar med att förundersökningen kommer att läggas ned.

– Det är min bestämda uppfattning, utan att kommentera det vidare.

Martin Timell har ännu inte förhörts, enligt tidningen. Men enligt uppgifter till Aftonbladet har kvinnan hörts i veckan av polisen.

Aftonbladet har tidigare varit i kontakt med kvinnans advokat Elisabeth Massi Fritz som menar att det finns stödbevisning.

”Min klient har i dag gjort en polisanmälan angående våldtäkt. Jag utgår ifrån att förundersökning inleds och att det finns många utredningsåtgärder som måste göras. Det är viktigt att det sker en skyndsam handläggning då brottet inte har preskriberats. Det är 10 års preskription för våldtäkt”, har hon tidigare skrivit i ett sms till Aftonbladet.

SVT stoppar inte Timell

Efter anklagelserna om sexuella trakasserier och övergrepp har TV4 valt att avsluta allt samarbete med Martin Timell. ”Äntligen hemma” har lyfts ur tablån, både från svensk och finsk tv, och även Kanal 5 valde att plocka bort ett avsnitt av ”Fiskefeber” där Timell medverkade. Nordstedt har även dragit in hans bok ”Hemmafixarbibeln”.

Samtidigt har SVT valt att fortsätta streama gamla ”Bullen”-avsnitt med Timell.

– När det gäller Martin Timell och det han anklagas för så handlar det om hur han har agerat i den redaktionella miljön på TV4 och under inspelningar av ”Äntligen hemma”, efter att han lämnat SVT. De program och klipp som vi har är från precis i början av hans karriär, kommenterade Victoria Nordansjö, pressansvarig på SVT beslutet.

Publicerad:

LÄS VIDARE