Sexbrottsanklagelserna mot Harvey Weinstein

TV3 bryter med programledare: ”Rätt sak att göra”

Av: 

Leo Pettersson

Helena Trus

NÖJE

TV3-profilen utreds för ”oacceptabelt beteende”.

Nu bryter MTG allt samarbete med programledaren.

– Uppgifterna är av sådan art att det inte är lämpligt att fortsätta samarbetet, säger Jessica Sjöberg, övergripande pressansvarig för MTG.

Tidigare medarbetare till TV3-profilen anklagat honom för ”oacceptabelt beteende”.

Den senaste tiden har flera tidigare medarbetare till TV3-profilen anklagat honom för ”oacceptabelt beteende”. Personer med insyn i programmet som Nöjesbladet har varit i kontakt med vittnar om hemska upplevelser.

En person som Nöjesbladet har pratat med har jobbat med flera kända tv-produktioner och som inslagsproducent för TV3-produktionen med programledaren, och har personliga erfarenheter av honom.

– Det var en pågående mobbing. Som inslagsproducent är du i en väldigt utsatt position och får mycket skit. Han terroriserar, mobbar, förminskar, förtrycker sina kollegor. Han är ondskan själv. Ledning har vetat om detta länge. Jag grät mig till sömns, säger personen till Nöjesbladet.

”Njöt av att göra mig illa”

En annan tidigare medarbetare som Nöjesbladet har pratat med vittnar om liknande upplevelser.

– Det var den värsta arbetssituationen jag har varit med om i hela mitt liv. Ju sämre jag mådde desto mer tyckte han om det.

Personen beskriver det som att programledaren njöt av att vara elak.

– Ja, min känsla är att han njöt av att göra mig illa. Det är exakt min känsla.

Programledarens kränkande beteende ska ha pågått i minst tio år, säger tidigare kollegor. Många som jobbade med produktionen, oavsett om de var ljudtekniker, fotografer eller producenter, ska ha fått ta emot indirekta, aggressiva hot och nedvärderande kommentarer.

Kollegor till profilen har påverkats så pass mycket att de flera år efter programmet fortfarande påverkas – och påminns.

– Jag mår dåligt när jag ser honom.

Enligt uppgifter ska TV3-profilens beteende fångats på film, klipp som sedan spelades upp för mannen för att göra honom uppmärksam på sitt eget beteende.

”Beteende som vi inte kan acceptera”

I förra veckan valde MTG att starta en utredning med anledning av uppgifterna som nått dem.

Nu väljer de alltså att inte förlänga kontraktet med profilen.

– Vi har fått en del uppgifter, och det har kommit en del uppgifter till produktionsbolaget. Det är inga polisanmälningar, det är viktigt att säga. Men de uppgifterna tyder på ett beteende som vi inte kan acceptera och de är av sådan art att det inte är lämpligt att fortsätta samarbetet, säger Jessica Sjöberg, övergripande pressansvarig för MTG.

Just nu pågår det ingen produktion för programmet och om det kommer att fortsätta sändas är oklart.

– Det vill jag inte kommentera i dagsläget. Vi går inte in på vilket program eller profil det gäller.

Jessica Sjöberg känner inte till att programledaren ska ha filmats och konfronterats med sitt beteende. Däremot säger hon att det har förts diskussioner med honom genom åren.

För henne är uppgifterna nya.

– Den nuvarande ledningen har inte känt till dessa anklagelser tidigare. Det kom som nyheter för MTG:s nuvarande programledning och det handlar om de senaste två veckorna.

Nöjesbladet har sökt programledaren utan resultat.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - Låna tryggt & enkelt här.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Sexbrottsanklagelserna mot Harvey Weinstein

LÄS VIDARE

Så föddes #metoo-kampanjen

ÄMNEN I ARTIKELN

Sexbrottsanklagelserna mot Harvey Weinstein

TV3

MTG