”Bonde söker fru”-deltagarna avslöjar: Dejtingen var en bluff

Av: Linn Elmervik, Stina Dahlgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Tittarna fick se Marcus Sjöberg, 39, fundera länge innan han till slut skickade hem Linda Gustafsson, 44.

Men i själva verket var allt en bluff.

Marcus var aldrig intresserad av Linda – men ”Bonde söker fru”-produktionen tvingade honom att bjuda in henne till gården.

– Det blev lite fejk från mitt håll, säger han.

1 av 3 | Foto: TV4
Marcus Sjöberg valde bort en av tjejerna i kvällens avsnitt av ”Bonde söker fru”.

Linda Gustafssons medverkan i ”Bonde söker fru” byggde på en bluff.

Nu riktar både hon och köttbonden Marcus Sjöberg hård kritik mot TV4-produktionen – och menar att de ljugit för dem båda för att få ihop programmet.

I början av säsongen valde kärlekssökande Linda Gustafsson att byta bonde från Johan Petersson till Marcus efter att hon fått veta att Johan ville ha barn. Hon fick höra att Marcus hade sett hennes ansökningsbrev, blivit intresserad och bett produktionen att skicka henne till hans gård.

Det stämde inte.

I efterhand har Linda Gustafsson fått veta att Marcus aldrig bad om att få träffa henne. Han hade redan fått upp ögonen för en annan tjej på gården.

– Jag körde 60 mil dit i onödan. De har ljugit allihop. Marcus går på dejt med mig och låtsas att han gärna vill lära känna mig. Tyvärr är det så här programmet ser ut, säger hon.

I kvällens avsnitt av ”Bonde söker fru” visade Marcus Sjöberg i stället upp sina känslor för Erica Mahnkopf, 26.

– Jag är väldigt nykär, sa han i programmet.

”Blev lite fejk”

Marcus hoppade in som bonde i programmet med kort varsel efter att Fredrik Leandersson, 49, hoppat av. Han bekräftar att han aldrig ville bjuda in Linda till gården.

– Egentligen valde jag bara ut tre stycken tjejer och den fjärde som skulle kommit kunde inte. Då sa produktionen att det bara fanns en som kunde komma med så kort varsel och det var Linda. Henne ville jag egentligen absolut inte ha hit för hon var inte alls intressant i och med att hon var 44 år gammal, och jag är i det läget att jag vill bilda familj, säger han.

Resten av inspelningstiden fick han låtsas.

– Jag var inte alls glad i det, men jag gick med på det. I och med att jag fann mig i det så var jag ju tvungen att behandla Linda som vilken deltagare som helst. Och jag tyckte det blev lite fejk från mitt håll.

Både Marcus och Linda är missnöjda med hur inspelningarna blev.

– För min del hade de räckt med de tre tjejer på gården. Men det hade gått lite för fort med tjejer som försvann på en annan gård så då var jag tvungen att ha fyra tjejer för att inspelningstiden skulle stämma, fick jag veta, säger Marcus.

– Okej att jag fick åka hem från Johan för jag tror inte det var med illvilja, men det var inte lika roligt att åka ner till Marcus och så påstår han att allt var uppgjort innan säger Linda.

TV4: ”Inget jag känner till”

Clara Tengbom, exekutiv producent för ”Bonde söker fru”, delar inte Marcus bild av att produktionen tvingade honom att bjuda in Linda till gården.

”Vår önskan var att ge Marcus chansen och möjligheten att på nytt vara med i programmet men eftersom det var till följd av att Fredrik så oväntat och snabbt hittade kärleken var produktionstiden knapp. Att Marcus inte skulle ha velat bjuda in samtliga brevskrivare till sin gård är inget jag känner till. Eventuellt kan en upplevd brist i kommunikationen komma av att det var en väldigt speciell situation med tanke på Fredrik och att fokus behövde flyttas mitt under brinnande inspelning”, skriver hon i ett mejl till Nöjesbladet.

Är det lämpligt att produktionen styr deltagarna på det här sättet?

”Jag har fullt förtroende för produktionen som gör ett fantastiskt jobb, men vet inte i detalj hur dialogen sett ut mellan produktionen och Marcus. Om det skulle varit så att han verkligen inte bjuda någon av tjejerna på sin gård, skulle produktionen inte tvinga honom”, skriver Clara Tengbom.

”Bonde söker fru” sänds på onsdagar klockan 20.00 i TV4.

Publicerad: