Fick nytt toppjobb – trots anklagelser om sextrakasserier

Krismöte på skivbolaget – beskedet från huvudkontoret i USA: ”Avstängd under utredningen”

Skivbolaget har känt till anklagelserna – ändå har den utpekade skivbolagschefen fått nytt internationellt toppjobb inom koncernen.

Efter avslöjandet om sexuella trakasserier har flera krismöten hållits i Stockholm.

– Personen i fråga är avstängd medan vi genomför en grundlig utredning, säger en talesperson för skivbolagets huvudkontor i USA.

Han anklagas för att ha sexuellt trakasserat både sina anställda och artister han arbetar med.

Avslöjandet om den högt uppsatta skivbolagschefen som anklagas för sexuella trakasserier och ofredande har skakat om skivbolagsbranschen i Sverige.

Redan innan Nöjesbladets publicering höll företagsledningen flera krismöten över telefon efter att ha blivit ombedda att bemöta anklagelserna. Efter att avslöjandet om chefens olämpliga beteenden publicerats hölls ytterligare ett möte på kontoret i Stockholm där de anställda informerades.

Fått nytt toppjobb i koncernen

Den utpekade skivbolagschefen medverkade inte vid mötet. I stället har han tvingats stanna hemma medan företaget utreder anklagelserna mot honom.

På mötet informerades personalen om att bolaget har inlett en utredning angående den anställda chefen. Utredningen kommer att skötas av en extern oberoende jurist.

Det svenska skivbolaget ingår i en internationell koncern och den utpekade chefen har nyligen befordrats till ett toppjobb utomlands, men ännu inte tillträtt.

Han har fått den nya tjänsten inom koncernen trots att ledningen för den svenska grenen av skivbolaget har känt till åtminstone delar av anklagelserna mot skivbolagschefen, inklusive att han ska ha ofredat en av sina anställda genom att ha tagit tag i hennes hand och tryckt ner den i sina kalsonger under en taxiresa efter en jobbtillställning.

Fick inte information om trakasserierna

Den utpekade mannens blivande chefer ska inte, enligt Nöjesbladets uppgifter, ha informerats om anklagelserna mot den svenska skivbolagsbossen.

En talesperson för skivbolagets huvudkontor i USA bekräftar att skivbolagschefen har stängts av från sitt arbete i väntan på utredningen.

– Vi har en uppförandekod som tydligt reglerar trakasserier av alla slag och vi tar dessa anklagelser på största allvar. Vi har anlitat en oberoende utredare och har stängt av personen i fråga medan vi genomför en grundlig utredning, säger talespersonen.

– Vi har också nu på morgonen (läs: torsdag) hållit ett internt möte i Stockholm för att återupprepa för det lokala teamet alla vägar som finns för dem att föra fram klagomål och ta upp ämnen som oroar eller bekymrar.

Publisert:

LÄS VIDARE